Klaipėdos universiteto rektoriumi perrinktas A. Razbadauskas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos universiteto rektoriumi pirmadienį perrinktas Artūras Razbadauskas, jis buvo vienintelis kandidatas į šį postą.

„Galiu paskelbti Klaipėdos universiteto bendruomenei ir miestui džiugią naujieną – Klaipėdos universiteto Tarybos posėdžio metu išrinktas naujasis universiteto rektorius, kuriuo tapo prof. dr. Artūras Razbadauskas“,–  po šiandien vykusio uždaro Klaipėdos universiteto (KU) Tarybos posėdžio sakė KU Tarybos pirmininkas Arnoldas Šileika.

A. Razbadauskas buvo vienintelis kandidatas galutiniame konkurso etape, pasak A. Šileikos, A. Razbadausko kandidatūrai į KU rektorius vienbalsiai pritarė visi devyni Tarybos nariai.

A. Razbadauskas pabrėžia, jog išlaikys panašią universiteto kryptį, kaip iki šiol.

„Prioritetas išlieka tas pats – universitetas turi pritraukti vis daugiau studentų, naujų gyventojų į Klaipėdą, kurie padėtų ją kurti ir jai vystytis. Labai dažnai atvykstančių gyventi į Klaipėdą gyvenimas prasideda būtent nuo akademinio pasaulio. Kiti tikslai taip pat išlieka tie patys – stiprinti mokslinį potencialą, tarptautinį konkurencingumą, plėtoti partnerystę EU-CONEXUS Europos universitetų aljanse“, – sakė naujai išrinktas KU rektorius.

Kalbėdamas apie naujosios komandos sudėtį, A. Razbadauskas užsiminė, kad, jo nuomone, pokyčiai reikalingi ir yra numatomi.

Pirmoji rektoriaus kadencija baigiasi kovo 4 dieną, antroji truks penkerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal galima tiksliau

Gal galima tiksliau  portretas
kokius universitetus baigė ir kur gyvena visų 9 Tarybos narių vaikai ? Ar vėl tik eilinis liberalus blia blia...Reikia į Klaipėdą pritraukti , tik mūsų vaikai nesiskaito , ar taip ponai ?

Geras žmogus

Geras žmogus portretas
Bet perėjūnas. Tokiu nei tikėt nei pasitikėt negalima

Nesuvokiama

Nesuvokiama portretas
Kokius studentus, iš kokių Afrikos, Azijos šalių nori pritraukti šis "talentas" rektorius, nugalėjęs sunkioje kovoje? Svarbiausia, pasak pono Razbadausko, kad tie atkviesti azijiečiai, afrikiečiai liktų ... Klaipėdoje. Liberalų ir laisviečių partijų svajonė, nors Razbadauskas jau kuris laikas ... konservatorius. Migranatai- patriotinio lietuvio misija?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių