Padėkos Klaipėdos universiteto ligoninei – iš Kalifornijos

  • Teksto dydis:

Įžymus dokumentinių filmų kūrėjas iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Kalifornijos, Fredas Finkelšteinas padėkojo Klaipėdos universiteto ligoninės specialistams už pernai jam suteiktą pagalbą.

Teigiama, kad besilankydamas Klaipėdoje F. Finkelšteinas netikėtai patyrė traumą, o minėtame KUL filiale juo buvo tinkamai pasirūpinta – atlikti reikalingi tyrimai, rekomenduotas tolesnis gydymas.

Labai džiaugiuosi, kad pirmoji medicininė pagalba buvo suteikta būtent Klaipėdos ligoninėje.

„Praėjusią vasarą prisimenu kaip itin sudėtingą laikotarpį, kurį lėmė patirti susižalojimai. Labai džiaugiuosi, kad pirmoji medicininė pagalba buvo suteikta būtent Klaipėdos ligoninėje, kurioje dirba toks gydytojas kaip Vidmantas Žegunis. Esu labai dėkingas už jo profesionalumą, kilnumą, malonų bendravimą ir visapusišką palaikymą. Praėjus 12 dienų po traumos jau stojausi ant kojų, pasiremdamas lazdele vaikščiojau, o šiandien patirta trauma manęs jau nebevargina“, – laiške pasidžiaugė buvęs pacientas.

2018 m. šis kino prodiuseris sukūrė dokumentinį filmą „Palikome Mėmelį – bėgantieji nuo Reicho“ apie savo giminaičių gyvenimą Lietuvoje ir staigų pasitraukimą į Ameriką 1939-aisiais.

Tai – 41 min. trukmės įtaigus filmas apie F. Finkelšteino šeimą, gyvenimą ir tai, kas nutiko Vokietijos žydams iš Mėmelio, kai Adolfas Hitleris čia užgrobė valdžią.

Filmą sudaro F. Finkelšteino giminių prisiminimai, archyvinė medžiaga, LRT televizijos laidoje „Menora“ rodyto interviu fragmentai.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais 2022 m. buvo rodytas Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kažin

Kažin portretas
Ar kyšį davė ar tik iš savo tautiečių, vietinių naglai plėšia

Antanas

Antanas portretas
Kad savus zmones taip gydytu Klaipedos daktarai.Patys blogiausiai atsiliepimai napie Klaipedos daktarus.Pinigu neturi ,tai net nebandyk pas juos eiti.

Močiutė

Močiutė  portretas
Nu tai, užsieniečiai....o savi - tai net palaton neužeina, meldiesi, kad ten nepaklūti, bet visus "išrūšiuotus" veža būtent ten...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių