Politikas Nidoje prašinėja pinigų kebabui?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Laisvės partijos valdybos narys Nerijus Vitkauskas nustebino socialiniame tinkle ėmęs prašinėti pinigų kebabui, esą neturi už ką pavalgyti poilsiaudamas Nidoje.

Sąskaita – išmaldai?

Žinutę antrašte „Pinigų prašymas“ buvęs kandidatas į Seimą feisbuke įdėjo kartu su graudžiu prašymu.

„Please. Pavaišinkite kas galite mane su bičiuliu skaniausiu kebabu, koki esu valgęs“, – su gramatinėmis klaidomis rašė N.Vitkauskas, kuris turi ambicijų dalyvauti šalies valdyme.

Vyras nurodė net banko sąskaitą paramai.

Šią banko sąskaitą N.Vitkauskas viešai nurodo ne pirmą kartą. Panašu, kad atsiskaitinėti svetimomis, o ne paties uždirbtomis lėšomis šis politikas mėgsta.

Vyras yra prašęs pervesti lėšų už vieno projekto serverio paslaugas.

„Projektui skubiai reikia susimokėti už serverių paslaugas todėl visus palaikančius šio projekto įdėją kviečiame paremti finansiškai, jog galėtume susimokėti sąskaitas. Parašykite PM žinutę dėl patogaus paramos būdo. Ačiū“, – prieš keletą metų rašė N.Vitkauskas (kalba netaisyta – A.A.).

Taip, gėda, bet tokia situacija, kad alkis didesnis už gėdą.

Alkis nugalėjo gėdą

Ši kartą alkanas Laisvės partijos valdybos narys nepasigėdijo ir svetimų eurų prašinėjo savo asmeniniams poreikiams – pavalgymui.

Feisbuke užklaustas dėl tokio įrašo, vyras atsakė, kad jo gyvenime šiuo metu yra sunkus metas. Tačiau, net ir neturėdamas pinigų maistui, N.Vitkauskas vis tiek išdūmė į pajūrį.

„Ačiū, kad domitės, labai smagu. Paaiškinimas paprastas – tiesiog šiuo metu toks gyvenimo momentas, esu išvykęs į pajūrį ir nieko nedirbu bei neturiu pinigų. Ar gėda prašyti bičiulių pagalbos? Taip, gėda, bet tokia situacija, kad alkis didesnis už gėdą“, – guodėsi N.Vitkauskas.

Kandidatas į Seimą, vienos Lietuvą valdančios partijos valdybos narys, matyt, sulaukė internautų niuksų dėl prašinėjamų kelių eurų.

„Jei galvojate, kad piniginės storis parodo, koks geras yra politikas ir kaip gerai jis gali atstovauti savo žmonėms, galit užvažiuoti, koks nevykėlis esu ir kaip man ne vieta politikoje. O jei norite padėti, galit rekomenduoti, kaip užsidirbti, lauksiu žinučių“, – socialiniame tinkle rašė N.Vitkauskas.

Asmeninio archyvo nuotr.

Užmokėjo pažįstama

Žurnalistų kalbinamas N.Vitkauskas prisipažino, kad vis dėlto gavo pavalgyti. Už jo kebabą sumokėjo pažįstama mergina.

„Pavyko surasti gerų žmonių. Ragavau kebabą tortilijoje, pavaišino tokia mergina“, – pakirdęs iš miegų vakar pasakojo N.Vitkauskas.

Vyras tikino, kad Nidoje atsidūrė prieš tris savaites, bet tuomet esą pinigų jis dar turėjo.

Politikas guodėsi, kad Nidoje viskas labai brangu, tad jo santaupos ištirpo mikliai.

„Čia puiki gamta, viskas puiku, bet, kalbant apie kainas, reikia taupyti. Mano draugė, dirbanti kioskelyje, pasakojo, kad ledų kainas antrą kartą pakėlė šią vasarą. Ledų porcija kainuoja nuo 3 iki 4 eurų. Už nakvynę aš daug nemokėjau, bet kai kur naktis 100 eurų kainuoja. Kambaryje su keturiais gyventojais nakvynę galima rasti ir už 15 eurų“, – pasakojo N.Vitkauskas.

Jis sakėsi Nidoje susipažinęs su daugybe žmonių. O į kurortą vyras tikino išlėkęs ekspromtu.

„Gavau niuksų iš internautų dėl savo prašymo. Bet aš esu atsipalaidavęs žmogus, man nieko tokio paprašyti pinigų, jei atsitiko tokia situacija. Bet mano toks prašymas, kaip politinio veikėjo, įgavo kitą prasmę. Tai visi ir pasigavo. Visiems kilo klausimų – esą aš einu į politiką ir kai čia dabar prašau. Bet aš esu atviras ir sakau taip, kaip yra. Daug kam taip būna per karantiną, tik visi slepia“, – aiškino N.Vitkauskas.

Nespjauna ir į košę

Vyras pasakojo, kad dirbo prie vieno projekto, tačiau neteko darbo.

N.Vitkauskas užsiminė, kad ieškojo darbo Nidoje, bet net paprasčiausio užsiėmimo nerado.

„Galvojau čia įsidarbinti, čia regį groja, bet nebespėjau, jie jau rado žmogų. Ieškojau sezoninio darbo“, – pasakojo N.Vitkauskas.

Paklaustas, kaip susitvarkytų su valstybės biudžetu, jei pats nesusitvarko su savo kukliais finansais, N.Vitkauskas pareiškė, kad nusikaltimas yra turėti daug svetimų pinigų.

„Tai yra nusikaltimas, o ne neturėjimas pinigų. Aš nedarau jokio nusikaltimo. Man atrodo, kad čia viskas normalu. Vyrauja stereotipai, kad politikas turi dėvėti juodą kostiumą ir turėti kelis brangius automobilius“, – samprotavo jaunuolis.

Tačiau patikinus, kad klausiama apie gebėjimus, o ne apie kostiumus, N.Vitkauskas ėmė akcentuoti savo įgimtą empatiją.

„Ne visi gebėjimai susiję su pinigais. Empatija taip pat yra gebėjimas. Aš geriau suprasčiau tuos žmones, kuriems yra sunku, nei tuos, kurie turi šimtus tūkstančius eurų“, – patikino Laisvės partijos valdybos narys.

Pasiteiravus apie skurdžią šnekamąją kalbą ir gausybę gramatinių klaidų jo įrašuose feisbuke, N.Vitkauskas pripažino, kad neturi nei aukštojo, nei profesinio išsilavinimo.

28 metų N.Vitkauskas pažadėjo, kad toliau Nidoje nebadaus, draugai jam kartais išverda košės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesupratau

Nesupratau portretas
Kas ten tam "politikui" panosėje kabo? Smurglis? Kad kalėčiau, tai labai stipriai padėkočiau tiems nabagams, kurie mums ant sprando tokius štai "politikus" užkėlė per paskutiniuosius rinkimus. Dievaži.

Veronika

Veronika portretas
Na ziauru ivaizdis, Kas Cia cirkininkas na ir partija ji rinko Pati sios cirko partijos minister Geda.

lape

lape portretas
eilinis valdzios parazitas,nu slikstu ziureti ir klausyti
VISI KOMENTARAI 88

Galerijos

Daugiau straipsnių