Pradėjo ruoštis Vėlinėms

Lėbartų ir Joniškės kapinėse vyksta intensyvus pasirengimas Visų Šventųjų dienai ir Vėlinėms, kai visi skubės pagerbti mirusiųjų. Šioms dienoms ruošiamasi iš anksto.

"Nepasiliekame visko paskutinei dienai. Tokių teritorijų nespėtume apeiti. Turime per ilgą laiką nusistovėjusius atliekų vežimo, kapinių tvarkymo grafikus ir jais vadovaujamės", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus vedėja Zina Stankienė.

Dabar prižiūrėtojams daugiausia rūpesčių kelia  krintantys lapai.

"Grėbiame, pučiame juos. Tačiau lapai toks dalykas – čia nupūti, čia vėl prikrito. Kai paspaus šaltukas, medžiai masiškai pradės mesti savo rūbą", – pasakojo vedėja.

Kol kas kapinėse dar yra vandens, tačiau, jei orai atšals, jo nebeliks. Jis kasmet užsukamas, kai prasideda šalčiai, tad artimieji patys turi pasirūpinti vandeniu, jei šis bus reikalingas.

"Turime saugoti sistemas. Jei laiku vandens neužsuksime, jos gali peršalti, sprogti", – tvirtino Z.Stankienė.

Klaipėdiečiai dar neskuba tvarkyti mirusių artimųjų kapų prieš Visų Šventųjų dieną ir Vėlines.

"Matyt, laukia paskutinės savaitės. Žmonės, kurie gali, atvažiuoja dažniau lapų nugrėbti, kiti – tik prieš šventes. Daugiausia klaipėdiečių atvyksta tvarkytis paskutinėmis dienomis prieš lapkričio 1-ąją", – pastebėjo vedėja.

Mirusiųjų pagerbimo dienoms ruošiasi ir viešojo transporto organizatoriai. Pirminiai variantai, kaip kursuos autobusai į Joniškės ir Lėbartų kapines, jau paruošti.

Tradiciškai papildomi maršrutai pradedami organizuoti savaitę prieš mirusiųjų pagerbimo dieną. Taip pat dažniau kursuoja įprastų maršrutų autobusai.

"Šiemet lapkričio 1-oji bus antradienis. Svarstome, kaip organizuoti maršrutą pirmadienį. Sprendimo dar nepriėmėme", – tvirtino viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

Eismas prie kapinių bus organizuojamas, kaip ir praėjusiais metais. Saugaus eismo komisija schemą pernai patvirtino trejiems metams.

"Žmonės jau įprato prie tokio eismo organizavimo kapinių pašonėje. Tokia schema pasitvirtino", – komentavo direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Apie Joniškės kapines jau nebėra žodžių.Kiek berašyta, kiek bekalbėta,reikalai į priekį nepajudėję.Ar tai būtų Vėlinės, ar gegužės pirmosios šventės.Daugybė netvarkomų, apleistų kapų.Kartais nėra ir skirtumo ar tai apleistas kapas , ar piktžolių laukas.Nėra takų tarp kapų.Eik kur nori.ar per kapą lipk. Važiuojame į Sibirą tvarkyti buvusių tremtinių kapų.Džiaugiamės tuo.O čia , miesto centre mūsų visų panosėje, nesugebame bent minimaliai apsitvarkyti.Žinoma, prie pagrindinio tako, centrinėje kapinių dalyje vaizdas geresnis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių