Savaitgalį Klaipėdos apskrities policija dėl kaukių nedėvėjimo įspėjo 317 žmonių

Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai ilgąjį savaitgalį rengė reidus, tikrindami ne tik viešąją tvarką, tačiau stebėta, kaip gyventojai laikosi prievolės viešose vietose dėvėti apsaugos kaukes.

Nors prie kapinių retkarčiais susidarydavo spūstys, iš esmės eismas kapinių prieigose vyko sklandžiai.

Daugiausia miestiečių plūdo į Lėbartų kapines, kur lankė artimųjų kapus. Tačiau žvakutėmis sužibo ir Gargždų, Plungės ir kitos apskrities kapinės.

Uostamiesčio policija informavo, jog šeštadienį prie kapinių situacija apskrityje buvo rami, spūsčių nebuvo, tačiau patruliavę pareigūnai dėl kaukių nedėvėjimo ar netinkamo dėvėjimo visoje apskrityje įspėjo 84 piliečius, iš kurių 52 Rietave, 8 Plungėje, 24 Klaipėdoje.

Taip pat pareigūnai surašė du protokolus pagal Administracinių nusižengimų kodekso 45 str. (Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pažeidimas) – vienas protokolas surašytas Plungės mieste, dar vienas – Klaipėdos rajone.

Lapkričio 1-ąją, sekmadienį, automobilių srautai prie apskrities kapinių buvo nedideli, nedidelės spūstys fiksuotos prie Lėbartų kapinių nuo 13 iki 16 val. Tačiau čia eismą reguliavo policijos pareigūnai.

Gargždų senosiose kapinėse gyventojai elgėsi mandagiai, į kapines buvo įleidžiami tik tie automobiliai, kuriais atvyko itin seno amžiaus arba neįgalumą turintys gyventojai. Žmonės čia stropiai laikėsi taisyklių, kaukes dėvėjo kiekvienas žingsniuojantis kapinių link.

Vieną incidentą Lėbartų kapinių prieigose teko aiškintis patruliams – vairuotojas pasiskundė, jog kito automobilio savininkas brūkštelėjo per jo mašinos šoną.

Visoje apskrityje lapkričio 1-ąją policijos pareigūnai dėl kaukių nedėvėjimo ar netinkamo dėvėjimo įspėjo net 233 asmenis. Protokolų sulaukė tik įžūlesni arba tie, kurie jau buvo kartą įspėti dėl tvarkos nepaisymo – iš viso surašyta 11 protokolų.

Už kaukių nedėvėjimą ar saviizoliacijos pažeidimą Klaipėdoje nubausti septyni klaipėdiečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Policija baudže žmones o pais snukius pridenge megstinio kalnierium ir šaiposi mat jiems galima nedėvėt kaukiu

pensininkė

pensininkė portretas
ne įspėti reikia o bausti tada gal jaus atsakomybę prieš kitus matosi kad savimi nesirūpina tokie kai suserga turėtu susimokėti už gydymą nes nesilaiko saugojimosi priemonių ir dar sąmoningai užkečia kitus visas pasaulis dėvi kaukes ir nieko o mat ponai lietuviai mandresni už kitus

Kaukiu megejam

Kaukiu megejam portretas
Varskesmeginiai, ko jus bijot bekaukiu?! Taigi, jai turite kauke, jusu, besmegeniai, neuzkres.... Esate saugus, ko triedzete?! O gal, jauciates palauzti su anysnukiu, norite, kad visi butu tokie?
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių