Teatro aikštėje – ledo čiuožykla

Gruodžio 2-ąją uostamiesčio Teatro aikštėje vyks ne tik Kalėdų eglutės įžiebimas. Miestiečių lauks ir ledo čiuožykla po atviru dangumi. Joje šventės dieną vyks dalis pasirodymo, o kitomis dienomis, iki pat sausio 7-osios, čia bus galima čiuožinėti.

Suspės iki įžiebimo

Pirmieji ledo čiuožyklos parengimo darbai jau prasidėjo – buvo išklota tam tikra plėvelė, ant kurios atsiras čiuožyklos pagrindas. Vakar jau buvo viliamasi, kad pavyks padaryti ir patį čiuožyklos pagrindą.

Visus darbus, susijusius su ledo čiuožykla, tikimasi užbaigti iki lapkričio pabaigos.

„Labai norėtume, kad lapkričio 28 d., jeigu bus palankios oro sąlygos, galėtume pasitikrinti ir matyti jau po truputėlį augantį ledą, o gruodžio 2 d. jau turėti ledą užaugintą, tinkamą čiuožti“, – sakė „Klaipėdos švenčių“ Komunikacijos ir rinkodaros vadovė Živilė Putnienė.

Kiekvieną darbo dieną čiuožykla veiks nuo 12 val., savaitgaliais – ilgiau.

Žiemos, ypač Klaipėdoje, yra labai nenuspėjamos.

Oro sąlygos nepakenks

„Seniau Klaipėdoje žiemos buvo šiek tiek kitokios. Teko girdėti istorijas, kai užtekdavo išpilti vandenį ir jam sušalus turėdavome ledo čiuožyklą, o dabar tos žiemos, ypač Klaipėdoje, yra labai nenuspėjamos. Ant ledo pagrindo bus dedami šaldymo kilimai, kita sudėtinga įranga, o vėliau pradėsime lieti vandenį. Ledas bus auginamas po vieną milimetrą per valandą“, – pasakojo Ž. Putnienė.

Ji pridūrė, kad ledas yra tinkamas čiuožti tada, kai susiformuoja maždaug keturių penkių centimetrų storis. Tad nenutrūkstantis vandens liejimas turi trukti ne mažiau kaip dvi paras, ypač jeigu tam yra tinkamos oro sąlygos.

„Kai ledas susiformuos ir turėsime jį užaugintą keturių penkių centimetrų storio, bus nesvarbu, ar lauke – dešimt laipsnių šilumos, lyja ar vėjuota, tai ledui jau nepakenks“, – kalbėjo Ž. Putnienė.

Živilė Putnienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tilps apie 50 čiuožėjų

Pačiūžų taip pat nepritrūks. Iš viso jų turima apie 700 porų, įvairių dydžių.

„Čiuožykla – gana didelė. Manome, kad vienu metu, atitinkant visus saugumo reikalavimus, čiuožykloje neturėtų būti daugiau negu 50 žmonių. Tai yra tikrai nemažai, bet įprastai didysis antplūdis – vakaro valandomis, savaitgaliais, o darbo dienomis galėsime būti ir po vieną“, – tikino „Klaipėdos švenčių“ atstovė.

Eglutės įžiebimo vakarą Teatro aikštėje, kad visi gerai matytų ir girdėtų, bus pastatyti du didžiuliai ekranai. Taip pat bus kalėdinių namelių, kuriuose bus galima ką nors įsigyti.

Kitą savaitę, lapkričio 23 d., į Teatro aikštę jau bus atvežta ir pradedama puošti Kalėdų eglutė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam Memelio mieste

tam Memelio mieste portretas
greičiau čiuožyklas darykit. O čia senamiestis kuri reik saugot o ne su baisiais bumsais sienas aižyt. kap estu panaši teritorija /Talino Noblessner/sutvarkyta ir tvarkoma. Ko iki šiol krapštotės su Memelio miesto statybom ir Anike niokojat?

kanklininkas

kanklininkas portretas
viskas butu nostabu, jei ne tas kvailas pinigu taskymas...siais metais eglute pasizymes ekonomiskumu, mes panaudosime net senas girliandas...ok, o kokia kaina tos eglutes?...180 000....per kiekviena kanklininko pasirodyma statomos scenos, aparatura, knisamos duobes....po keliu valandu viskas nurinkinejama, cia kas? ekonomija? ar beviltiskas ne svo pinigu taskymas?..kiek jau sukisot i tuos statymus-nurinkinejimus jau butumet pastate superine pastovia erdve ir ciuozyklom ir koncertams ir nieko nereiketu kiekviena karta draskyt

Anonimas

Anonimas portretas
Labai puiku tai priduoda džiaugsmo kalėdiniu laikotarpiu ir ištraukei miestiečius iš trobos
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių