Anksčiau teistas plungiškis nepasimokė: kaltinamas 22 kilogramų kanapių kontrabanda iš Ispanijos

  • Teksto dydis:

Plungės gyventojas kaltinamas organizavęs 22 kilogramų kanapių kontrabandą iš Ispanijos ir disponavęs labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų.

Kaip pirmadienį pranešė Generalinė prokuratūra, baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai pareikšti 44-erių metų plungiškiui, perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, anksčiau už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis teistas plungiškis kvaišalų pargabenimą į Lietuvą organizavo 2022 metų vasarą.

Anot prokuratūros, kaltinamasis susitarė su pažįstamu asmeniu, kad šis savo vilkiku iš Ispanijos pargabentų į Lietuvą daiktų siuntą. Už tokią paslaugą kaltinamasis žadėjo vairuotojui atsilyginti pinigais.

Vairuotojas sutiko parvežti siuntą, tačiau jam kirtus Lenkijos-Lietuvos sieną buvo sustabdytas pareigūnų. Atlikę transporto priemonės patikrinimą, jie vilkiko kabinoje rado dvi juodos spalvos plastikine plėvele sandariai apvyniotas popierines dėžes, jose – daugiau nei 22 kilogramus narkotinės medžiagos – kanapių.

Šiam ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūra, tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Temidė

Temidė portretas
Temidė nesugebėjo parinkti paveikiosios priemonės?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių