Naktį Klaipėdos daugiabutyje kilo didžiulis gaisras: gyventojus žadino ugniagesių riksmai

Nakties iš praėjusio penktadienio į šeštadienį daugybė klaipėdiečių nepamirš niekada. Baltijos pr. 5-ajame name kilus gaisrui, siaubo apimti daugiabučio gyventojai skubėjo į lauką, vyko evakuacija. Kol išsigandę žmonės, apsigobę pledais, buvo priversti lūkuriuoti lauke, smalsūs kaimynai iš kitų namų vedžiojo keturkojus ir telefonais fiksavo įvykį.

Pažadino beldimas į duris

Tąnakt 2.14 val. kieme jau buvo matyti keturi ugniagesių automobiliai, netrukus atskubėjo ir trys policijos pareigūnų ekipažai, du greitosios pagalbos automobiliai ir karo policija.

Daugiabutis buvo renovuojamas, tad ugniagesiams teko patraukti statybinę tvorą, kad galėtų kuo greičiau patekti į laiptinę.

Ugniagesiai ir garso sirenomis perspėjo gyventojus apie pavojų, po to pasikėlė kopėčiomis į gaisro židinį ir ėmė jį gesinti.

Gyventoja pasakojo, kad gaisrui prasidėjus jau miegojo, tad ją pažadino ugniagesių beldimas į duris. Pasak klaipėdietės, bute jau buvo jaučiamas ir dūmų kvapas.

Susijaudinusi, sunkiai vaikštanti moteris, apsigaubusi pledu, išskubėjo į lauką ir, atsisėdusi ant laiptų prie šalia esančio daugiabučio, stebėjo ugnį gesinančius ugniagesius bei šluostėsi ašaras.

Indrės Kiseliovaitės vaizdo įrašas.

Į lauką – pliaupiant lietui

Tuo metu lauke lijo, tačiau smalsuoliai iš gretimų daugiabučių namų taip pat sugužėjo pasižiūrėti, kas vyksta, paklausinėti vieni kitų apie numanomas gaisro priežastis.

Vieni vedžiojo keturkojus, kiti tiesiog stovėjo po laiptinių stogu ir telefonais filmavo gaisrą.

Baltijos pr. 5 namo gyventojai, kai kurie ne tik su augintiniais, bet ir su mažais vaikais ant rankų, laukė kieme, savo automobiliuose arba po kitų laiptinių įėjimo stogeliais, kol pareigūnai ir ugniagesiai jiems leido saugiai sugrįžti namo.

Nors gaisras buvo užgesintas, 4 val. ryto ugniagesių ir greitosios pagalbos automobiliai tebebuvo kieme, laiptinė buvo aptverta stop juosta, o ugniagesiai tebelaistė degusį aukštą vandeniu.

Buvo matyti, kad medikai į greitosios pagalbos automobilį ant neštuvų nešė vieną vyriškį. Vėliau pagalbos prireikė dar keliems gyventojams.

Nors žmonės įtarė, kad užsiliepsnojo dešimtajame aukšte esantys butai, paaiškėjo, jog degė ne būstai, o stoginėje paliktos statybinės atliekos.

Skaitytojos nuotr.

Kažkas lipo parūkyti?

Visiems leidus sugrįžti namo, minėtas vyriškis irgi buvo išleistas namo. Veikiausiai vyras buvo apsinuodijęs dūmais ir negalėjo paeiti.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovas paneigė gandus, kad daugiabučio namo dešimtame aukšte yra butai, ten – stoginė, o joje buvo paliktos statybinės atliekos, kurios ir užsiliepsnojo.

„Renovuojamo namo stoginėje degė statybinės atliekos, šiukšlės. Buvo evakuoti 22 žmonės, penki išnešti, du perduoti medikams dėl judėjimo negalios, o dėl gaisro niekas nenukentėjo“, – informavo ugniagesių atstovas.

Gyventojai taip pat svarstė, kiek žalos gaisras padarė žemiau gyvenančioms šeimoms. Spėjama, kad po gaisro vandens užtvindyti buvo bent keli aukštai. Tad kas atitaisys padarytą žalą?

Kol kas galima tik spėlioti, dėl kokių priežasčių kilo gaisras – veikiausiai jį kažkas sukėlė specialiai.

Gyventojai pasakojo, kad daugiabučiame esantis liftas dėl nebaigtų renovacijos darbų dar neįjungtas, tačiau galbūt rado kitų būdų patekti ant stoginės.

Žmonės spėliojo, kad galbūt kažkas lipo rūkyti ir ten paliko neužgesintą nuorūką.

Konkrečias įvykio detales išsiaiškins tyrėjai.

Skaitytojos vaizdo įrašas.

Įtarė padegimą

Ir Palangoje ugniagesių savaitgalis nebuvo ramus.

Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinės duomenimis, šeštadienį, 18.10 val., Vyšnių 2-ojo tako gyvenamajame name kilo gaisras, kurio metu apdegė išorinė pastato siena bei plastikinis langas.

Įtariamas padegimas. Nuostolis – 1 tūkst. eurų. Įtariamasis gimęs 1969 m., kuriam buvo nustatytas 1,92 prom. neblaivumas, uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 187 straipsnio antrąją dalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

py zdiec

py zdiec portretas
apatiniams aukštams - tiek vandens iš butų reiks savaite kabint o kiek dar remontui pinigų sukiš

Baisu

Baisu portretas
Baisu, dar kažkas agituoja renovuotis, o kas garantuos saugumą?

Rimantas V. biotechnologas

Rimantas V. biotechnologas portretas
Dūmų debesyje tas druskos rūgšties rūkas nedingsta, negali dingti, "išdžiūti", lašeliai toliau traukia drėgmę, didėja, dūmų debesis išorėje darosi šviesesnis, pilkas, kol lašeliai galų gale nusėda ant kitų pastatų ar žemės paviršiaus. Tai aiškiai matėsi daugiabučio gaisro metu video Londone, Vilniuje Lazdynėlių gatvėje, ir čia. O pastato viduje tai - mirtis anksčiau, nei uždusimas. Polistirolas degus, Michail sako netiesą, bet jis yra angliavandenilis, jam degant susidaro anglies dioksidas, šiek tiek toksiško anglies monoksido ir kažkiek kenksmingų monomerų
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių