Vairuotojas prisipažino, kad išsigando trikojo: gali tekti atlyginti 30 tūkst. eurų žalą

  • Teksto dydis:

Balandį Biržų rajone girtas dviratininkas nuspyrė trikojį greičio matuoklį. Tada jis turbūt negalvojo apie šio veiksmo padarinius, bet jam buvo priskaičiuota beveik 40 tūkst. eurų siekianti žala, kurią jis turėjo atlyginti. Dabar Šiaulių rajone ir vėl nukentėjo trikojis greičio matuoklis. Kokiomis aplinkybėmis jis buvo sulaužytas, LNK žurnalistams papasakojo Šiaulių policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė.

– Tai kas atsitiko dabar su greičio matuokliu Šiaulių rajone? Kaip jis buvo sugadintas?

– Kelio ruože Kuršėnai–Šiauliai yra labai daug vairuotojų, mėgstančių viršyti greitį. Šiais metais čia net buvo užregistruotas greičio rekordas – 180 km/val. Ten dažnai stovi šis greičio matuoklis. Šįkart buvo taip, kad, matyt, važiavo žmogus didžiuliu greičiu, kokiu, dabar niekas nepasakys, jis tik pats žino tai, ir prieš pat savo nosį pamatęs trikojį išsigando, kad bus užfiksuotas tas greitis, staiga nuspaudė stabdžio pedalą, na, ir automobilis pradėjo slysti į šoną. Automobilis tapo nevaldomas, kliudė, nuo kelio nuvertė tą trikojį, skrido iš paskos, vertėsi kelis kartus ir atsidūrė griovyje. Prie apsivertusio automobilio bėgo darbuotojas, kuris budi prie trikojo. Jis pagalvojo, kad turbūt vairuotojas girtas, bet iš tiesų jis buvo blaivus ir, laimei, net nenukentėjo.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Ar jau žinoma kokia žala yra padaryta trikojui ir kur jis dabar yra?

– Matuoklio ekranas užtemęs, jis visai negyvas. Dabar jis yra pas specialistus, kurie vertina, ar jį dar galima bus taisyti, ar verta jį remontuoti ir kokia bus žala. Šito greičio matuoklio su programine įranga pirkimo vertė buvo apie 30 tūkst. eurų.

– Ar gali būti, kad tą visą žalą – 30 tūkst. eurų – turės atlyginti vairuotojas? Nieko sau pasivažinėjimas!

– Taip, visko gali būti.

– Ką vairuotojas sakė policijos pareigūnams? Ar jis tiesiog išsigando?

– Jis, tiesiogine to žodžio prasme, pasibaidė greičio matuoklio. Išsigando ir intuityviai nuspaudė stabdžio pedalą.

Šiaulių policijos nuotr.

– Kas žinoma apie vairuotoją?

– Vairuotojas yra 25-erių metų šiaulietis. Turi jau 6-erių metų vairavimo stažą, nėra naujokas, tačiau, matyt, greitį mėgsta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nujaučiantis

nujaučiantis  portretas
Nenusiminkit,komjaunuoliai,tuojau valdžiukė jums namuose ir po kaldromis sumontuos sekimo prietaisus.Aha,dėl saugumo ir įsitikinimo dėl abipusio susitarimo pasikasyti niežtinčias vietas.

Tai nestatykite šitų savo „brangebnybių“ prie pat kelio

Tai nestatykite šitų savo „brangebnybių“ prie pat kelio portretas
Kad nuo pravažiuojančio automobilio vėjelio dvelksmo gali nuvirsti.

Rici

Rici portretas
Pirma tegul įrodo,kad trikojis buvo tyčia numuštas.Greičiausiai jis stovėjo per arti kelio ir pats kėlė avarines situacijas.Žmogus išsigando,stabdė,sumėtė ir įvyko avarija.Kur čia tyčinis veiksmas?Teismai turėtų policajus apsodint su tais trikojų remontais.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių