Korupcijos byloje – įtarimai 12 teisėjų, šeši apklausti specialiaisiais liudytojais

Prieš daugiau kaip metus iškeltoje vadinamojoje teisėjų korupcijos byloje ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai įtarimus jau pareiškė 12 teisėjų, dar šeši teisingumo vykdytojai yra apklausti kaip specialieji liudytojai.

Kaip antradienį rašo portalas delfi.lt, keturi šių liudytojų iki šiol dirba teismuose. Vienas jų – Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Aloyzas Kruopys. Jis taip pat yra Teisėjų tarybos narys.

Delfi.lt šaltinių teigimu, specialiųjų liudytojų statusą didžiojoje teisėjų korupcijos byloje turi ir daugiau teisėjų iš Lietuvos apeliacinio teismo.

Specialaus liudytojo statusas suteikiamas tada, kai byloje yra duomenų apie tai, kad galimai buvo padaryta nusikalstama veika ir tą veiką galimai padarė konkretus asmuo, tačiau šių duomenų nėra pakankamai, kad šiam asmeniui būtų suteiktas įtariamojo statusas.

Vieni jų yra atleisti iš darbo, kiti – nušalinti nuo pareigų, o dalis teisėjų yra išėję iš darbo savo noru.

Kad teisėjų korupcijos byloje specialiaisiais liudytojais yra apklausti ir iki šiol teismų sistemoje dirba ir bylas nagrinėja keturi teisėjai,  neviešame Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete pranešė ikiteisminį tyrimą atliekančios Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktorius Žydrūnas Bartkus.

Teisėjų tarybos pirmininkas A. Valantinas, kuris vadovauja Lietuvos apeliaciniam teismui, kreipėsi generalinį prokurorą Evaldą Pašilį ir paprašė skubiai pateikti informaciją apie tokį specialaus liudytojo statusą įgijusius teisėjus bei aplinkybes, kuriomis šis statusas buvo suteiktas.

Praėjus savaitei po kreipimosi į generalinį prokurorą Teisėjų taryba dar nebuvo gavusi atsakymo, nors Generalinė prokuratūra jį jau išsiuntė.

„Neturėdamas oficialios informacijos apie teisėjus, kuriems galimai yra suteiktas specialaus liudytojo statusas ir nurodytų aplinkybių, kuriomis toks statusas galėjo būti suteiktas, negaliu pateikti jokio vertinimo nei dėl galimybių tokiems teisėjams eiti teisėjo pareigas, nei dėl galimų Teisėjų tarybos sprendimų šiais klausimais“, – delfi.lt nurodė A. Valantinas. Jis neatsakė, ar jam buvo žinoma, kad specialaus liudytojo statusas teisėjų korupcijos byloje yra suteiktas ir Lietuvos apeliacinio teismo, kuriam vadovauja, Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkui A. Kruopiui bei kitiems teisėjams.

„Teisėjų taryba neturi teisinio pagrindo vadovautis oficialiai nepateikta ar žurnalistų nurodyta, bet iš nepatvirtintų šaltinių gauta informacija, susijusia su teisėjais“, – Delfi atsiųstame atsakyme teigė A. Valantinas.

Tuo metu Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas A. Kruopys sakė negalįs komentuoti informacijos apie apklausas STT.

„Pranešimai apie įtarimus įteikti 12 buvusių ir esamų teisėjų: vieni jų yra atleisti iš darbo, kiti – nušalinti nuo pareigų, o dalis teisėjų yra išėję iš darbo savo noru. Iš šių 12-os įtariamųjų keturiems teisėjams pranešimai apie įtarimus įteikti, kai jie jau nebedirbo teismuose“, – portalą informavo Generalinė prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>zenonas< \\\\\.../////

&gt;zenonas&lt;  \\\\\...///// portretas
Pagarba Tau už sąžinę ir drasą.Sėkmės ir būk atsargus,nes tie brudai klastingi.

KORUPCINĖ LIETUVA

KORUPCINĖ LIETUVA portretas
Reiktų padaryti Lietuvoje žiaurią reformą-visus teisėjus atleisti ir į jų vietas priimti jaunus nesusitępusius teisėjus.Savo laiku Saakašvilis Gruzijoje taip padarė su policija,visus atleido.Šiaip Lukiškių kalėjimą reiktų paversti korumpuotų pareigūnų ir politikų įkalinimo vieta ir pirmas klientas normalioje valstybėje būtų ponas liberąstas Masiulis ,kuris paėmė 100 tukst. eurų kyšį,kad būtų priimti atitinkami įstatymai,bet,kai Lietuvoje,kaip matome korumpuoti teisejai,teisia korumpuotus politikus,tai rezultatas-didelis zero ir didelis žmonių nusivylimas neteisybe Lietuvoje.PREZIDENTE AŪŪŪ>>>>>>>>.DARYK KŲ NORS

SCIPAKAS.KAU.

SCIPAKAS.KAU. portretas
Turi buti visi paleisti ka jie nuteise
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių