R. Kurlianskis po apkaltinamojo nuosprendžio: tai – ne pabaiga

Lietuvos apeliaciniam teismui trečiadienį nuteisus buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidentą Raimondą Kurlianskį, jis sako, kad tai ne galutinis teismo sprendimas.

„Turbūt yra svarbūs du dalykai, šito teismo sprendimą reikia vykdyti, tai pirmas, antras dalykas – tai nėra galutinis teismo sprendimas. Tiek aš norėjau pasakyti“, – trečiadienį po teismo sprendimo žurnalistams sakė R. Kurlianskis.

R. Kurlianskiui politinės korupcijos byloje skirti šešeri metai laisvės atėmimo ir 25 tūkst. eurų bauda dėl įvairių politikų papirkimo ir prekybos poveikiu.

Nuteistasis sakė, kad turės atlikti laisvės atėmimo bausmę.

„Aš neturėsiu kur dėtis, aš turėsiu atlikti laisvės atėmimo bausmę. Dabar pasiruošęs nesu šiuo momentu. (...) Nuvažiuosiu pats (į laisvės atėmimo vietą – BNS)“, – sakė R. Kurlianskis.

Jis teigė, kad savo kaltės nepripažįsta, todėl apkaltinamasis nuosprendis bus skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

„Vis tiek ar viena, ar kita pusė skundžia Aukščiausiajam Teismui (...). Skųsime mes, kokiais argumentais, negaliu pasakyti (...) Aš kaltės kaip nepripažinau, taip ir nepripažįstu, todėl nuosprendis bus skundžiamas“, – sakė R. Kurlianskis.

Apeliacinis teismas nuteisė visus kaltinamuosius politinės korupcijos byloje, laisvės atėmimo bausmes taip pat skyręs buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui bei „darbiečiui“ parlamentarui Vytautui Gapšiui.

Vilniaus apygardos teismas pernai kaltinamuosius „MG Grupės“ byloje išteisino.

„MG Grupė“ taip pat skųs apkaltinamąjį nuosprendį

„MG Grupės“, anksčiau besivadinusios „MG Baltic“, advokatas politinės korupcijos byloje Linas Belevičius sako, kad apkaltinamasis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis bus skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT).

„Pirmiausiai iš juridinio asmens pusės norėtume pabrėžti, kad tai nėra galutinis teismo sprendimas, procesas nesibaigė. Susipažinome su tais motyvais, kuriuos teismas išdėstė žodžiu. Dabar jau galime pasakyti, kad bus teikiamas kasacinis skundas ir tikimės, kad kasacinis teismas kitaip įvertins šią situaciją“, – trečiadienį BNS sakė L. Belevičius.

Nors šis sprendimas gali būti skundžiamas LAT, jis įsiteisėja nuo jo paskelbimo dienos.

„MG Grupei“ Apeliacinis teismas skyrė daugiau nei 1,1 mln. eurų baudą.

Teisininko teigimu, pernai priimtas pirmos instancijos – Vilniaus apygardos – teismo išteisinamasis nuosprendis buvo pagrįstas.

„Manome, kad pirmos instancijos teismo nuosprendis buvo pagrįstas, o kokie motyvai lėmė Apeliacinio teismo sprendimą, tai, matyt, čia jau vertinimo dalykas“, – teigė L. Belevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių