Tauragės ir Kretingos politikams pateikti per 26 tūkst. eurų civiliniai ieškiniai

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos prokuratūra prašo iš buvusio Tauragės rajono tarybos nario Kęstučio Balašaičio ir buvusio Kretingos rajono tarybos nario Vytauto Ročio priteisti daugiau nei 26 tūkst. eurų kaip nepagrįstai išleistus naudojant savivaldos politikų veiklai skirtas lėšas.

Kaip ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra, iš K. Balašaičio siekiama priteisti 15,9 tūkst. eurų, iš V. Ročio – 10,1 tūkst. eurų, kuriais apmokėti degalai su tarybos narių veikla nesusijusioms kelionėms, automobilių remontas.

Minėtas sumas prašoma priteisti šią ir praėjusią savaitę viešojo intereso gynimo prokurorų Tauragės ir Plungės apylinkės teismams pateiktais civiliniais ieškiniais.

Prokuratūros duomenimis, K. Balašaitis, praėjusią kadenciją būdamas tarybos nariu, iš savivaldybės gavo 16,6 tūkst. eurų kompensaciją už patirtas degalų bei automobilio remonto išlaidas.

Išanalizavę duomenis prokurorai nustatė, kad K. Balašaičio savivaldybei teiktais dokumentais buvo prašoma kompensuoti ženkliai didesnę sumą už degalų išlaidas, nei jos buvo patirtos iš tiesų.

Remiantis kito prokuratūros atlikto tyrimo duomenimis, V. Ročys pateikė savivaldybei per praėjusią kadenciją patirtų išlaidų ataskaitą, prašydamas kompensuoti 15,7 tūkst. eurų už degalų bei automobilio remonto išlaidas.

Tyrimo metu nustatyta, kad Kretingos rajono politikas savivaldybės prašė kompensuoti degalų išlaidas už didesnį kilometražą, nei jis buvo iš tiesų pravažiuotas jam priklausančiu automobiliu.

Anot prokuratūros, V. Ročys transporto priemonę naudojo ne tik tarybos nario funkcijoms, bet ir asmeniniais tikslais, darbinėms funkcijoms kitoje institucijoje. Tyrimo metu nustatyta, kad dalis V. Ročio teiktų dokumentų negali būti siejami su tarybos nario patirtomis išlaidomis, nes remontuoti ir jam nepriklausantys automobiliai.

Generalinės prokuratūros, Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apygardų prokuratūrų Viešojo intereso gynimo skyrių prokurorai apylinkių teismams šiuo metu yra pateikę 24 civilinius ieškinius per 290 tūkst. eurų sumai.

Tarybos nariai savivaldybėms yra savanoriškai iš viso atlyginę daugiau nei 500 tūkst. eurų. Dar per 20 tūkst. eurų lėšų šalies savivaldybėms grąžinta pagal sudarytas ir teismo patvirtintas taikos sutartis.

Šiuo metu atliekami viešojo intereso gynimo tyrimai dėl lėšų grąžinimo į Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Jonavos, Lazdijų, Prienų, Šilutės, Varėnos, Ukmergės, Ignalinos, Pasvalio, Tauragės, Kretingos, Mažeikių, Radviliškio, Telšių, Joniškio, Akmenės rajonų ir Pagėgių, Marijampolės, Neringos savivaldybių biudžetus.

Tuo metu Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka 25 ikiteisminius tyrimus dėl 25 savivaldybių galimai netinkamo lėšų panaudojimo: Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Alytaus, Utenos, Ukmergės, Kretingos, Ignalinos, Mažeikių, Šilutės, Jonavos, Lazdijų, Pasvalio, Prienų, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Tauragės, Zarasų, Akmenės rajonų ir Birštono, Marijampolės, Neringos, Pagėgių, Druskininkų savivaldybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių