Teismui perduota byla dėl daugiau nei 415 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabandos

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje trys asmenys kaltinami kontrabandinių cigarečių gabenimu.

Kaip trečiadienį informavo prokuratūra, kaltinimai dėl to pateikti 55 metų radviliškiečiui, 32 metų Baltarusijos piliečiui ir juridiniam asmeniui.

Tyrimo duomenimis, praėjusių metų gruodžio mėnesį gauta informacija dėl įtariamo neteisėto nelegalių cigarečių gabenimo Radviliškio rajone.

Muitinės pareigūnai Radviliškio įmonėje per kratas rado didmaišių, kuriuose tarp dviejų dešimčių tonų durpių briketų aptikta daugiau kaip 90 tūkst. pakelių trijų skirtingų rūšių cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais. Bendra jų vertė siekia per 415 tūkst. eurų.

Nustatyta, kad cigaretės į Lietuvą atkeliavo iš Baltarusijos, kur įsigyti durpių briketai, jais Radviliškyje prekiavo kaltinama įmonė.

Kaip konstatuoja prokuratūra, visi kaltinamieji savo kaltę pripažino. Valstybinė mokesčių inspekcija pateikė civilinį ieškinį daugiau nei 259 tūkst. eurų sumai dėl nusikalstama veika valstybei padarytos žalos atlyginimo.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis ir kontrabandą numato baudą arba laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių