Tris pėsčiąsias sužalojusiam neblaiviam pavežėjui siūloma užsegti apykoję

  • Teksto dydis:

Tris pėsčiąsias Šiauliuose sužalojusį neblaivų pavežėją prokuratūra prašo teismo įpareigoti dėvėti apykoję, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų bei trejiems metams atimti teisę vairuoti.

Kaltinamajam prokurorė siūlo skirti 60 parų areštą, tačiau jo vykdymą atidėti devyniems mėnesiams. Pavežėjui taip pat siūloma skirti 500 eurų baudą.

Su bausme siūloma skirti dvi baudžiamojo poveikio priemones – teisės vairuoti transporto priemones uždraudimą 3 metams, bei automobilio vertę atitinkančios pinigų sumos – 3 450 eurų konfiskavimą, pranešė prokuratūra.

Šiaulių apylinkės prokuratūra kreipėsi į teismą su pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu šioje byloje. Joje buvo tiriamas eismo įvykis, kai prieš praėjusių metų Šv. Kalėdas buvo sužalotos pėsčiosios.

Prokuratūra prašo 33-ejų kaltinamąjį pripažinti kaltu dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo ir dėl transporto priemonių vairavimo, kai vairuoja neblaivus asmuo. Už šiuos nusikaltimus Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki 3 metų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Šiaulių apylinkės prokuratūros prokurorė Erika Girgždienė, o tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2023-ųjų gruodžio 23-osios vakarą Šiauliuose, Tilžės ir Vilniaus gatvių sankirtoje, kaltinamojo, teikusio pavežėjimo paslaugas, vairuojamas automobilis partrenkė per šviesoforo reguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusias merginas.

Nustatyta, kad degant raudonam šviesoforo signalui vairuotojas nesustojo prie STOP linijos ir įvažiavo į pėsčiųjų perėją, kurioje kliudė tris pėsčiąsias. Nukentėjusioms nustatytas nesunkus ir nežymus sveikatos sutrikdymas.

Surinkta duomenų, kad kaltinamojo, vairavusio nuomotą automobilį, padarytas nusikaltimas nesustabdė. Jis važiavo toliau gatve, kol iš priekio atvažiuojantis policijos automobilis užstojo jam kelią ir vairuotojas sustojo tik atsitrenkęs į pareigūnų automobilį. Kaltinamajam nustatytas 2,57 promilių neblaivumas.

Vyras kaltę pripažino visiškai, gailėjosi padarytu nusikaltimu, todėl prokuratūra, įvertinusi aplinkybių visumą priėmė sprendimą ikiteisminį tyrimą užbaigti baudžiamuoju įsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

elena

elena portretas
ir nieko jam daugiau nebus nesodins jo i kalejima

Kokios tautybės?

Kokios tautybės?  portretas
Šitas alkašas?

ai

ai portretas
svarbu ne apybirke...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių