Migrantų krizė: pasienyje sulaikyti dar 57 neteisėti migrantai, kai kurie elgėsi įžūliai

  • Teksto dydis:

Praėjusią parą, pirminiais duomenimis, sulaikyti 57 neteisėti migrantai, kirtę Baltarusijos ir Lietuvos sieną, ketvirtadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Didžiausią – 37 – neteisėtų pažeidėjų grupę trečiadienį ties Šalčininkų rajono Maciučių kaimu sulaikė Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai. Tarp jų buvo šešiolika asmenų, prisistačiusių Rusijos piliečiais iš Čečėnijos ir Dagestano.

Pirminiais duomenimis, tai gali būti kelios šeimos, jose buvo aštuoni nepilnamečiai. Likusioji sulaikytos grupės dalis – vyrai.

Šioje grupėje taip pat buvo septyniolika Afganistano ir keturi Indijos piliečiai.

Iš visų sulaikytųjų dokumentus turėjo mažesnioji dalis.

Anot VSAT pranešimo, kai kurie afganistaniečiai ir indai per sulaikymą elgėsi įžūliai, iškart nepakluso pasieniečių komandoms ir bandė sprukti. Juos pasieniečiai prisivijo ir sulaikė.

Du sprukę migrantai, kurie buvo sulaikyti paskutiniai, tamsoje bandė slėptis javų laukuose. Juos aptiko VSAT sraigtasparnio pilotai. Jie palaikė ryšį su antžeminėmis pasieniečių pajėgomis ir nukreipė jas į tuos taškus, kur slėpėsi abu migrantai.

Visiems sulaikytiems užsieniečiams bus atliekami testai dėl COVID-19, o iki rezultatų gavimo šie asmenys yra izoliuoti.

Apie pasiprašiusiuosius prieglobsčio informuotas Migracijos departamentas.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija iki vidurnakčio iš trečiadienio į ketvirtadienį sulaikyti 1795 neteisėti migrantai. Šis skaičius yra 22 kartus didesnis nei buvo per visus 2020 metus.

Tarp šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikytųjų daugiausia – 854 – yra Irako piliečių ar jais prisistačiusių užsieniečių. Taip pat sulaikyti 198 Kongo, 121 Kamerūno, 78 Gvinėjos, 70 Irano, 66 Rusijos bei kitų šalių piliečiai. Dalies migrantų pilietybes pasieniečiai dar tikslina, nes daugelis jų neturi dokumentų.

Dėl neteisėtų migrantų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

K

K portretas
Turkija yra NATO šalis turistai atkeliauja I Lietuva NATO šali kaip Lukašenka gali sulaikiti iš Nato šalės pilėčius kaip sulaikė savo šalį pilti tai kėmsargei loja net putojasi o čia gali ir kara paskelbti juk NATO gina savo šalies pilėčius.

Zero

Zero  portretas
Xuli ten su jais cackintis - pagavai , dokumentų nėra , dar ižūlus , nušovei nx ir užkasei . Kas ten jo ieškos ?

Lietuvis.

Lietuvis. portretas
Ar Simonytė su Dulkiu turi skiepu nuo viso sito brudo kurį priima. Ar krasto apsauga apgins gyventojus kai jie sukils reikalaudami teisiu...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių