D.Britanijoje beveik išnyko tradicija atsarginį namų raktą laikyti po kilimėliu

Neseniai Didžiojoje Britanijoje atliktos apklausos rezultatai atskleidė: šalyje beveik išnyko tradicija atsarginį namų raktą laikyti po kilimėliu prie lauko durų.

Nereikia daug mąstyti, kad suprastum, jog taip įvyko žmonėms nerimaujant dėl saugumo ir dėl bendro žmonių nepasitikėjimo, skelbia britų dienraštis „The Daily Mail“.

Interneto paieškos sistemos „Ask Jeeves“ atliktos apklausos rezultatai parodė, kad tik 1 proc. žmonių Jungtinėje Karalystėje tebesilaiko tradicijos palikti atsarginį namų raktą po kilimėliu giminaičiams, valytojams ir kitiems asmenims, kuriems gali prireikti įeiti į namus, kai jų šeimininkai yra išvykę.

Nors kai kurie asmenys slepią raktą lauke po vazonu, ant durų staktos, prieangyje ar kur kitur prie namų, 90 proc. žmonių rakto nebepalieka.

„Ask Jeeves“ teigia, kad tokia apklausa atlikta pastebėjus, jog labai daug žmonių per šią paieškos sistemą ėmė ieškoti informacijos, kaip užtikrinti namų saugumą. Apklausoje dalyvavo 1 tūkst. žmonių. Nustatyta, kad 34 proc. apklaustųjų savo namų atsarginį raktą duoda giminaičiui, 15 proc. – kaimynui, 12 proc. – draugui, o 3 proc. – valytojai.


Šiame straipsnyje: raktastradicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių