Vertingas Rembrandto autoportretas netrukus bus pasiūlytas pardavimui Londone

  • Teksto dydis:

Vienas paskutiniųjų privačiose rankose likusių Rembrandto (Rembranto) autoportretų kitą mėnesį bus pasiūlytas pardavimui, o orientacinė kaina sieks 12–16 mln. svarų (13–18 mln. eurų), pirmadienį pranešė aukcionų namai „Sotheby's“.

Privačiose rankose tėra likę vos trys olandų meistro nutapyti autoportretai, iš kurių vieną „Sotheby's“ pardavė Londone 2003-iaisiais, o kitas yra ilgam laikui išnuomotas Škotijos nacionalinei galerijai.

Trečiasis, „Autoportretas su rauktine apykakle ir juoda skrybėle“, yra ankstyviausias iš šių trijų paveikslų ir bus pasiūlytas pardavimui Londono aukcionų namuose liepos 28 dieną.

Šis paveikslas yra vienas iš 80 autoportretų, kuriuos dailininkas nutapė per savo gyvenimą.

Autoportretas buvo nutapytas 1632 metų pabaigoje, kai tuomet 26 metų dailininkas įsikūrė Amsterdame ir mėgavosi pirmąją savo darbų komercine sėkme.

„Rembrandto veidas atpažįstamas akimirksniu kiekviename jo pilnametystės etape – kur kas labiau nei bet kurio kito tapytojo“, – pažymėjo vienas iš „Sotheby's“ pirmininkų George‘as Gordonas (Džordžas Gordonas).

„Yra žinoma, kad šis paveikslas buvo nutapytas per itin trumpą laiką, kadangi dailininkas pirmiausia nutapė foną, o kai pasirašė ant paveikslo, fonas tebebuvo drėgnas, todėl parašas įsispaudė“, – pažymėjo G. Gordonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių