Į Centrinę Ameriką – šampūno ir atiduoti 100 dolerių skolą

"Nusipirkau dešimt buteliukų šampūno, skolą atidaviau", – po kelionės į Nikaragvą bei Kosta Riką, kur vyko su mama ir jos drauge, juokavo renginių vedėjas Vytautas Mikaitis.

"Nusipirkau dešimt buteliukų šampūno, skolą atidaviau", – po kelionės į Nikaragvą bei Kosta Riką, kur vyko su mama ir jos drauge, juokavo renginių vedėjas Vytautas Mikaitis.

Teko keisti planus

Kelionių maniaku save vadinantis, apie 70 pasaulio valstybių aplankęs kėdainiškis kelionę į Nikaragvą ir Kosta Riką pasirinko viešėdamas JAV, kur gyvena jo mama.
Tiesa, duoklę žmonai, broliui atiduodantis ir su tėvais keliauti rekomenduojantis Vytautas iš pradžių ketino vykti į Kolumbiją.

"Deja, išvakarėse dėl pūgos Bostone atšaukė skrydį, pasiūlė kitą laiką – po aštuonių dienų, – brangindamas kiekvieną atostogų dieną Vytautas susigrąžino pinigus ir su mama bei jos drauge rezervavo bilietus į Ekvadorą. – Bet sužinojome kad dvi artimiausias savaites ten – liūtys. Iš pigesnių kelionių teliko Kosta Rika."

Kitoks vanduo

Turistų labiausiai lankomoje Centrinės Amerikos šalyje kartą čia jau ilsėjęsis Vytautas nusprendė nusipirkti jam labai tikusio šampūno.

"Nusipirkau dešimt buteliukų po 12 dolerių, – juokėsi Vytautas. – Deja, dabar supratau, kad šampūnas nėra toks jau geras, nes Lietuvoje – kitoks vanduo."

V.Mikaitis juokavo, kad į Centrinę Ameriką vyko dėl šampūno ir skolos advokatui, 2014-aisiais tvarkiusiam jo ir žmonos Simonos santuokos dokumentus Nikaragvoje.
"Advokatas turbūt blogai užrašė adresą, – pasakojo V.Mikaitis, – todėl dokumentai grįžo, ir tuomet jis juos siuntė ne į JAV, kur tuomet jau buvome, bet į Lietuvą. Ir už siuntą sumokėjo iš savo kišenės."

Maniakas su akmeniu

Šįkart per trumpą kelionę į Nikaragvą V.Mikaitis išskyrė ne nuostabų nuotykį – tokį, kaip pernai surengtas vestuves Granados mieste, bet juos persekiojusį maniaką.
Granadoje kėdainiškis sutiko labai daug žmonių, prisidėjusių prie jo vestuvių, – muzikantų, liudininkų.

Ometepės saloje, kur tyvuliuoja įspūdingas, jūrą primenantis ežeras Nikaragva, V.Mikaitis su savo mama ryžosi užkopti į neveikiantį ugnikalnį.

Neturistines vietas mėgstantis lankyti V.Mikaitis su mama Sigute ir jos drauge Gražina šalutinėje gatvelėje pamatė kepamą vištieną.

"Ten į mus pradėjo spoksoti keistuolis, – konflikto pradžią prisiminė Vytautas. – Bandė kažką sakyti, nieko nesupratome, o jis, piktai žvelgdamas, šlubčiodamas ėmė mus persekioti."

Su bendrakeleivėmis nusprendęs palikti keistuolį ramybėje, po kelių minučių Vytautas pajuto stiprų smūgį į nugarą.

"Atsisukau, o už nugaros su dideliu akmeniu rankose stovėjo tas maniakas", – prisiminė Vytautas. Vietinis pribėgo ir sunkiu akmeniu smogė lietuviui į nugarą. "Jis mažesnis, gležnesnis už mane, šlubčiojo, turbūt turi psichologinių problemų, todėl nenorėjau konfliktuoti ar muštis ir nusprendžiau su moterimis pabėgti", – pasakojo V.Mikaitis.
Lietuviai bėgo, o keistuolis su dideliu akmeniu rankose vijosi paskui.

"Mes su mama nubėgome tolėliau, Gražinai sekėsi sunkiau, bet jo taikiniu buvo ne moterys, o aš, – dabar juokėsi renginių vedėjas. – Nepagavęs manęs jis nusprendė ieškoti mamos draugės, bet ją  paslėpė vietiniai gyventojai ir nuvijo keistuolį nuo savo namų."

Apstulbino sąžiningumas

O skola? 100 dolerių lietuvis teisininkui atidavė antrą kelionės dieną. Tiesa, iš pradžių atėjęs į kontorą advokato nerado, tik jo pagalbininką.

"Vytautas?!" – lietuvio vardo nepamiršo nustebęs vaikinukas ir pažadėjo nesugadinti siurprizo ir neperspėti savo boso, kad lietuvis grįžo į Nikaragvą.

Išvydęs V.Mikaitį šortais ir marškinėliais vilkintis advokatas iš pradžių jo nepažino. Tačiau po akimirkos iš netikėtumo net suplojo rankomis.

"Ir laimingas žaibiškai įsidėjo 100 dolerių kupiūrą į stalčių", – advokatas pinigus jau buvo nurašęs ir nesitikėjo, kad lietuvis juos grąžins.

Muitinėje – kaip loterijoje

Į turistų ir vartojimo kulto dar nesugadintą vieną pigiausių Centrinės Amerikos šalių Nikaragvą keliautojai atvyko iš Kosta Rikos, kuri garsėja įspūdingais gamtos vaizdais ir spalvingu gyvūnijos pasauliu.

"Turbūt nėra valandėlės, kad Kosta Rikoje nematytum kokio nors gyvūno: danguje – paukščio, medyje – kokio nors driežo, – apie Centrinės Amerikos šalį kalbėjo Vytautas, kuris jau galvoja apie kelionę į Kirgiziją ir Kazachstaną. – Tiesa, Kosta Rika brangi šalis. Nakvynės namuose šešiavietis kambarys žmogui kainavo 17 dolerių, o Nikaragvoje mes trise už kambarį mokėjome tik 20 dolerių. Be to, mums buvo labai neparanku, kad doleris euro atžvilgiu sustiprėjo maždaug 25 proc."

Kosta Rikos–Nikaragvos sieną lietuviai kirto sausuma. Muitinėje V.Mikaitį pralinksmino apvalus, permatomas indas iš stiklo ir metalo su raudonos ir žalios spalvų kamuoliukais.

"Muitininkas kaip loterijoje suka ratą ir laukia, koks kamuoliukas iškris – žalias ar raudonas, – šypsojosi Vytautas. – Žalias – eik, raudonas – rodyk, kas sukrauta tavo lagaminuose ir rankinėse."



NAUJAUSI KOMENTARAI

w

w portretas
o tai nx mums naujienosapie kazkoki mikaiti su mama? wtf?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių