I. Stonkuvienė prakalbo apie svorį: stora – blogai, plona – irgi blogai

  • Teksto dydis:

„Per eilę metų viešumoje ne kartą esu girdėjusi, kad esu per stora arba per plona. Niekada nebus gerai, niekada neįtiksime, galime tik keisti požiūrį“, – tikino televizijos laidų vedėja, įvairių socialinių iniciatyvų autorė Indrė Stonkuvienė. 

Televizijos laidų vedėja nevengė paliesti išvaizdos temos. „Kalbėdama apie savo išvaizdą, nesikuklinu iš savęs pasijuokti ir padrąsinti moteris nekritikuoti savęs ir kitų dėl to, kaip mes atrodome ar jaučiamės. Perėjau nemažai skaudžių akimirkų, kuomet kiti kritikuodavo mano išvaizdą, kūno sudėjimą. Visais išgyvenimais bei sukaupta patirtimi iš šio laikotarpio atvirai dalinuosi su moterimis. Visuomet stengiuosi sukurti betarpiškumo jausmą, noriu, kad visos būtų suprastos, nesijaustų vienišos“, – sakė žinoma moteris.

„Paprašytos įvardinti didžiausius savo kompleksus, moterys dažniausiai pradeda nuo savo kūno. Kiekviename mieste, kad ir kur bebūčiau, bent kelios išreiškia nuoskaudą dėl ne va per storų ar per plonų kojų. Pripažinkime, labai dažnai pamirštame, kad esame vertos rūpintis savimi ir skirti laiko savo poreikiams. Vietoj to, kad imtumėmės veiksmų ir nekreiptumėme dėmesio į kritiką, daug laiko vis dar skiriame nuoskaudoms bei liūdesiui“, – pasakojo I. Stonkuvienė.

Dėl to turime bandyti viena kitą suprasti, atjausti, pagirti bei nesmerkti.

Pasak įvairių socialinių iniciatyvų sumanytojos, dažniausiai išvaizdos kompleksai – tik ledkalnio viršūnė. „Meilė sau, apie kurią vis kalbu, reikėtų suvokti plačiąja prasme. Tai laikas sau, savo mėgstamiems užsiėmimams, rūpestis savo sveikatai bei gerai savijautai, savišvietai. Būtent todėl sugalvojau specialius vakarus tik moterims. Tai lyg priminimas. Pajaučiau, kad kiekviena esame linkusios į panirimą šeimyniniame, buities gyvenime. Apleidžiame save, tampame piktomis niurzgančiomis moterimis, kokios iš tiesų nesam“, – sakė ji.

I. Stonkuvienės nuomone, vienybė sprendžia labai daug problemų. „Skaičiuodama susitikimus su visomis jau tūkstančiais moterų, nepriklausomai nuo įvairaus amžiaus, skirtingų patirčių bei pareigų, atrandu vis daugiau panašumų. Dėl to turime bandyti viena kitą suprasti, atjausti, pagirti bei nesmerkti. Visos patirtys, su kuriomis mes susiduriame mus visas jungia ir vienija“, – patarimus žėrė Indrė.

Apie būtinybę moterims palaikyti viena kitą ir žiaurius komentarus internete I. Stonkuvienė yra kalbėjusi laidoje „KK2“.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oi oi

Oi oi portretas
Kiek pavyduolių pasipylė,kiekviena norėtų būti Stankuvienė,ir protinga ir graži ir šeimos žmogus,bet kai kam taip pavydu,kad norisi bet kokiom priemonėm sumenkinti ,sutrypti,bet manau kad ši moteris nekreipia dėmesio į tai ir jaučia tik gailestį tokiems žmonęms,jie graužia save,neranda ramybės ,galvoja tik ką nors apmętyti purvu,

siaips

siaips portretas
o moteris Stankuviene dar blogiau. Jau laikas butu pavargi įrodinėti kokia as esu kieta. Nesi tu nei protinga nei išmintinga, ar gabi, tiesiog feministines bandos sraigtelis esi kuria del menkos savigarbos išnaudoją radikalios feministes savo tikslams.

Stonkuvienė pasiilgo dėmesio !..

Stonkuvienė pasiilgo dėmesio !.. portretas
Jei nesigėdina ji dainuoti , tai kas jai reiškia apie savo kilogramus Tėvynei Lietuvai išklot ... Dėl reklamos .... Čia kaip kare : visos priemonės pateisinamos (jei namie badas).
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių