Rusija svarsto popmuzikos legendą A. Pugačiovą pripažinti „užsienio agente“

  • Teksto dydis:

Rusijos prokurorai pasiūlė sovietų popmuzikos superžvaigždę ir aršią karo Ukrainoje kritikę Alą Pugačiovą pripažinti „užsienio agente“, pranešė naujienų agentūra „Reuters“, kurią cituoja lenkų visuomeninis radijas ir Lenkijos naujienų agentūra PAP.

Šią etiketę Maskva, pastaraisiais metais bandydama užgniaužti bet kokią kritiką, naudoja prieš šimtus aktyvistų, nepriklausomų žurnalistų, rašytojų, kultūros veikėjų ir kitų nepritariančių jos politikai balsų.

74 metų dainininkė, išgarsėjusi tokiais hitais kaip „Milijonas raudonų rožių“ ir kultiniu vaidmeniu 1978 metų filme „Moteris, kuri dainuoja“, atvirai pasisako prieš Rusijos karą Ukrainoje, vadindama jį tragedija, dėl kurios kariai aukojami dėl neaiškių tikslų, apsunkinamas civilių gyventojų gyvenimas, o Rusija izoliuojama tarptautiniu mastu.

2022 metų rudenį A. Pugačiova, paminėjusi susirūpinimą dėl politinio klimato, paskelbė išvykstanti iš Rusijos į Izraelį. Anksčiau ji, solidarizuodamasi su savo vyru Maksimu Galkinu, kreipėsi į Rusijos valdžios institucijas su prašymu paskelbti ją „užsienio agente“.

M. Galkinas – Rusijoje gerai žinomas pramogų pasaulio atstovas – taip pat kritikuoja karą nuo pat jo pradžios.

Rusijos vidaus reikalų ministerija jį apkaltino „politinės veiklos vykdymu“ ir lėšų gavimu iš Ukrainos, taip dar labiau įtraukusi porą į tebesitęsiantį politinį diskursą apie konfliktą.

A. Pugačiova, kurią kadaise šlovino tokie Rusijos lyderiai kaip Vladimiras Putinas ir Borisas Jelcinas, yra žinoma dėl laisvės ir neprievartos propagavimo.


Šiame straipsnyje: ala pugačiovaRusijaužsienio agentėkaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai \\\\\.../////

Tai \\\\\...///// portretas
kad žydai dar baisiau kariauja prieš Palestiną.

milijon alyx roz

milijon alyx roz portretas
brangiai jiem ta teisybe kainavo. nors dar kas nors tai vertintu. bet prisiktagalviam reikia, kad ant ju xatos bomba uzkristu ir sudauzytu vodkes buteli, tai tada jiem daeitu kad kazkas negero vyksta. o siaip tai gali ju dukrai ir bobai saldatai ant dancio duot, jiem vistiek sunkiai daeina, jie geriau boba savo tokia pacia durna apkaltins neistikimybe negu orkinius saldatus surinktus is rusijos gilumos. tie gi ponuliai is maskvos ir piterio, tai nenori uz tevyne pastovet

Kokia

Kokia  portretas
ji agentė, greičiau dekabristė - vyrelis išlėkė į užsienį, ir ji, kaip žmona iš oaskos. Na, reikia juk sudaryti laimingos šeimos įvaizdį.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių