B. Jakučionytė: atrodo, kad visa sistema sukurta taip, kad paaugliams būtų tik blogiau

„Aš žiūriu su siaubu į tai, kokį spaudimą dabar patiria paaugliai ir kaip jie dabar gyvena,“ – sakė visuomenės veikėja, renginių organizatorė ir socialinio tinklo „TikTok“ žvaigždė Birutė Jakučionytė. „Galų gale turime pripažinti, kad jaunų žmonių padėtis yra didelė problema“ – sakė keturių vaikų mama, šiuo metu Didžiojoje Britanijoje gyvenanti Birutė Jakučionytė.

Ji ir dar keletas žymių mamų – nuomonės formuotoja Indrė Stonkuvienė, dainininkė Violeta Tarasovienė, 20-ties vaikų mama Eglė Vaitkevičienė, renginių vedėja Laura Smolskė – kalbėjo apie jaunų žmonių psichikos sveikatą. 

B. Jakučionytė artimai susipažįsta su paauglių problemomis ne tik todėl, kad viena augina keturis sūnus, bet pati yra aktyvi socialiniame tinkle „TikTok“, kur jos turinys skirtas būtent paaugliams.

„Iš savo sekėjų rinkau informaciją apie didžiausias jaunimo problemas, tai sužinojau, kad didžiausios problemos yra savižudybės, narkotikų vartojimas. Jauni žmonės su manimi dalijasi, kad Lietuvos provincijoje daug paauglių „šnioja“ (uosto narkotines medžiagas). Apie tai žino mokytojai, numano, kas platina ir kas vartoja, bet nieko nedaro. Paaugliai patiria daug streso – nelaimingos meilės, spaudimas dėl mokslų, todėl nebesusitvarko su savo emocijomis ir pradeda vartoti,“ – pasakojo, ką sužinojusi iš savo sekėjų B. Jakučionytė, kurios paskyrą socialiniame tinkle „TikTok“ yra pamėgę 731 tūkst. žmonių.

B. Jakučionytė pastebi, kad ir patyčių fonas Lietuvos mokyklose yra didelis. Tai ji pastebi iš bendravimo su savo sekėjais ir stovyklų, kurias ji jau daugelį metų organizuoja paaugliams.

„Stovyklose pastebiu, kad kai sėdi 30 vaikų, vieni – gyvenantys užsienyje, kiti – Lietuvoje. Lietuviams yra normalu pasakyti, ką nors įžeidžiančio ar pasityčioti. Kelias dienas reikia dirbti su šiais vaikais, kad įtikintume juos, jog stovykloje taip nekalbėsime, “ – patirtimi dalijosi B.Jakučionytė.

„Todėl aš ir esu tiktoke, nes ten yra mūsų vaikai. Todėl aš ir organizuoju stovyklas, nes jaučiu pareigą pasistengti dėl mūsų vaikų, dėl jų savivertės. Nes man atrodo, kad visa sistema sukurta taip, kad vaikams būtų tik blogiau“, – emocionaliai kalbėjo B. Jakučionytė.

Pokalbis apie tai – šį penktadienį laidoje „KK2 penktadienis“ per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Na taip, reikia mokytis, Čia mat labai didelis spaudimas jau pasidarė dar knygos neatsivertus...Pamirštama tokia pareiga, kai daug gynėjų atsiranda. .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių