A. Anušauskas įvertino siūlymą karo prievolininkams leisti turėti ginklus

Konservatorių siūlymą suteikti teisę karo prievolininkams įsigyti ir turėti automatinius ginklus krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas vertina skeptiškai.

Ministras teigia, kad su siūlomos pataisos turiniu dar nėra detaliai susipažinęs, tačiau pabrėžia, kad suteikiant ginklą net ir buvę prievolininkai turi būti apmokomi pakartotinai.

„Manau, kad kiekvienas ginklas, ypač tokios kategorijos, turi turėti paskirtį, duoti pridėtinę vertę gynybai. O ne turėjimas vardan turėjimo“, – žurnalistams pirmadienį komentavo A. Anušauskas.

„Net ir esantys rezerve žmonės turi būti reguliariai šaukiami, apmokomi, atnaujinami įgūdžiai ir taip toliau. Tik taip sukuriama ta pridėtinė vertė. Jeigu jūs dabar visi čia imdami interviu būsite su ginklais, aš nežinau ar tai pridės kokybės jūsų interviu, matyt, gal tik vizualiai gražiai atrodys“, – teigė ministras.

Jeigu jūs dabar visi čia imdami interviu būsite su ginklais, aš nežinau ar tai pridės kokybės jūsų interviu.

ELTA primena, kad Seimo konservatoriai Paulius Saudargas ir Laurynas Kasčiūnas registravo Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis siūloma suteikti teisę pagrindinį karinį parengtumą įgijusiems karo prievolininkas įsigyti ir turėti automatinius ginklus.

Įstatymo pataisomis numatoma, kad leidimas laikyti ir nešiotis kai kuriuos A kategorijos ginklus pagrindinį karinį parengtumą įgijusiems karo prievolininkams galiotų 2 metus, o po to galėtų būti pratęsiamas kas 5 metus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAM vadovui-ura

KAM vadovui-ura portretas
Anušauskai neduok ginklų paro prievolininkams, kaip tamstos partijos bedražygiai daro nuo pat 1991 metų. Galima išduoti kuprines, batus, kepures, striukes, turniketus ir t.t ir be jokios abejonės lazdas kad galėtų atsiginti.... Nekeisk libervatorių pozicijos, ginklai tegul guli sandeliuose ir kuo toliau nuo rezervo (jei tokį turime)

Joga

Joga portretas
Kada i KAM ministrus bus paskirtas zmogus, ismanantis karinius reikalus ir pasisventes dirbti Lietuvai?

KAIP SPARČIAI ŽENGIAME....

KAIP SPARČIAI ŽENGIAME.... portretas
Teroristinės-banditinės Amerikos pėdomis. Tenai nėra dienos, kad kas nors ką nors ne nušautų. Didžiosiose VISUOSE miestuose yra rajonų, kur net policija bijo kišti savo nosį...Pirmyn, Anušauskai!!!....
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių