Izraelio ambasadorė Lietuvoje: žmonės neskiria palestiniečių teisių nuo paramos „Hamas“

Žmonės neskiria palestiniečių teisių nuo paramos grupuotei „Hamas“, sako Izraelio ambasadorė Lietuvoje Hadas Wittenberg Silverstein (Hadas Vitenberg Silverstain).

„Žmonės iš tikrųjų neskiria, kur yra Palestinos žmonių teisės, o kur parama teroristinei organizacijai“, – trečiadienį po Užsienio reikalų komiteto (URK) posėdžio kalbėjo Izraelio ambasadorė Lietuvoje.

Anot jos, Izraelis kariauja su „Hamas“, o ne su Palestinos žmonėmis.

„Šis karas tęsiasi jau 18 dienų. Žuvo 1400 žmonių. (...) Jiems buvo nukirstos galvos, jie buvo išžudyti, jie buvo sudeginti gyvi“, – sakė H. Wittenberg Silverstein.

„Visa tai vyksta tuo metu, kai į Izraelį iš įvairių krypčių buvo paleista daugiau kaip 7700 raketų“, – pridūrė ji.

Pasak ambasadorės, šiuo metu daugiau kaip 220 žmonių „Hamas“ laiko įkaitais.

Seimo URK posėdyje nuotoliu dalyvavęs Izraelio kariuomenės atstovas spaudai pulkininkas leitenantas Peteris Lerneris (Piteris Lerneris) prioritetu vadino įkaitų sugrąžinimą į Izraelį.

P. Lernerio nuomone, tarptautinė bendruomenė turi pripažinti, kad „Hamas“ grupuotė negali valdyti Gazos Ruožo.

„Jie nepadarė nieko gero savo žmonėms ir tik kenkia regiono saugumui“, – teigė Izraelio kariuomenės atstovas spaudai.

Toks teroristinis darinys kaip „Hamas“ gali investuoti tik į neapykantą, mirtį ir naikinimą ir neinvestuoja į žmonių, kuriuos turėtų valdyti, gyvenimą.

„Toks teroristinis darinys kaip „Hamas“ gali investuoti tik į neapykantą, mirtį ir naikinimą ir neinvestuoja į žmonių, kuriuos turėtų valdyti, gyvenimą“, – pridūrė jis.

Spalio 7-ąją islamistų grupuotė „Hamas“ įsiveržė į Izraelį iš Gazos Ruožo, nužudė mažiausiai 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir paėmė daugiau kaip 220 įkaitų.

Atsakydama į išpuolį, žydų valstybė pradėjo bombardavimo kampaniją Gazos Ruože, kur su žeme buvo sulyginti ištisi miestų kvartalai. Ten žuvo beveik 5,8 tūkst. žmonių, sako „Hamas“ kontroliuojamos teritorijos sveikatos ministerija.

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) antradienį pareiškė, kad, Izraeliui puolant Gazos Ruožą, pažeidžiama tarptautinė teisė, ir paragino nedelsiant paskelbti humanitarines paliaubas, kad būtų suteikta pagalba.

Savo ruožtu P. Lerneris sakė, kad šiuo metu svarbiausia apsaugoti aplinkines Gazos Ruožo teritorijas, bendruomenes, atstatyti barjerą ir neleisti žmonėms grįžti į Gazos Ruožą, užtikrinti, kad nauji teroristai neprasiskverbtų pro barjerą bei sunaikinti „Hamas“.

„Esame kare, kurio nepasirinkome, kare, kurį teroristinė organizacija nusprendė pradėti prieš Izraelio civilius, Izraelio piliečius, vyrus, moteris ir vaikus“, – teigė Izraelio kariuomenės atstovas spaudai.

Pasak P. Lernerio, siekiant efektyviai reaguoti į galimą eskalaciją, Izraelis į kariuomenės gretas mobilizavo 300 tūkst. rezervistų.

Anot jo, šalies kariuomenė antžeminę operaciją Gazos Ruože pradės tada, kai vyriausybė tam uždegs žalią šviesą.

„Antrasis komponentas būtų tinkamos operacinės sąlygos“, – kalbėjo Izraelio kariuomenės atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ŽYDUS reikėtų į k u r d i n t i

ŽYDUS reikėtų į k u r d i n t i  portretas
AUSTRALIJOS žemyne, kuriame virš 80 % žemyno žemių yra neapgyvendintos ir b a i g t ū s i PEKLA dabartiniame regione.---JANKIAI ! - negi neturite antro MOZĖS, kuris nuvestų žydus per vandenyną į Australiją ir apgyvendintų laisvose ABARIGENŲ žemėse --čia radikalai JUDAISTAI turėtų u ž s i ė m i m ą ieškant aukso ne tik išgyvenimui , bet ir praturtėjimui.

onute

onute portretas
Ponia žydelka geriau paklausk šitos musu valdžiukės apie HITLERIO VERTYBES APIE MASINI VAIKU ATIMINĖJIMA IŠ MOTINU man tai gėda būiu sėdėti šalia šito buridano asilo

cha

cha portretas
spėkit- kur padėta žygio dešinioji ranka ?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių