Klausimus dėl prezidento turto deklaracijos keliantiems asmenims – G. Nausėdos atsakas

Prezidentas Gitanas Nausėda atmeta viešoje erdvėje pasklidusias dvejones dėl Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pateiktos turto deklaracijos, teigdamas, kad viską darė laikydamasis įstatymų.

„Užpildžiau deklaraciją taip, kaip reikalauja Lietuvos įstatymai ir teisės aktai“, – antradienį Kauno rajone žurnalistams teigė G. Nausėda.

Žurnalistams paklausus, ar gali būti, kad šalies vadovo deklaruoto turto vertė yra kelis kartus mažesnė nei Pavilnių regioniniame parke esančios rezidencijos, prezidentas atsakė, kad ne nuo jo priklauso turto vertinimo metodika.

„Visa tai yra daroma masinio vertinimo būdu, dalinama tarp sutuoktinių. Nieko naujo neatsitiko, ta pati vertė išliko. Ne aš nustatau vertės nustatymo metodiką. Ir manau, kad čia neturėtų kilti jokių klausimų“, – atsakė šalies vadovas.

ELTA primena, kad VRK praeitą penktadienį paskelbė duomenis apie prezidento posto siekiančius kandidatus. Pateikta informacija apie kandidatų deklaruotas pajamas bei turtą rodo, kad turtingiausias yra advokatas Ignas Vėgėlė, kurio turtas siekia daugiau kaip 1,5 mln. eurų.

Dabartinis šalies vadovas G. Nausėda sąraše užimą trečią vietą. Anot VRK, jo deklaruotas turtas siekia 359 tūkst. eurų. Taip pat jis nurodo gavęs per 27 tūkst. eurų paskolų, o jo turimos piniginės lėšos šiuo metu siekia 20 tūkst. eurų.

Pirmuosius prezidentinius debatus praleidęs G. Nausėda pasigenda konkurentų idėjų: norėčiau išgirsti ne tik skundų

Pirmuosius prezidentinius debatus praleidęs šalies vadovas G. Nausėda teigia iš savo konkurentų pasigendantis siūlomų idėjų. Pasak jo, rinkiminės kampanijos metu iš oponentų norėtųsi išgirsti ne tik skundų ir priekaištų.

„Labai norėčiau išgirsti iš tų kandidatų ne tik skundų, ne tik priekaištų, bet taip pat ir išgirsti, kokias idėjas jie siūlo Lietuvai. Šito labai pasigendu. (...) Ketinu kaip kandidatas dalyvauti visuose televiziniuose debatuose, kurie artimiausioje ateityje įvyks ir galėsime diskutuoti su visais kandidatais“, – žurnalistams antradienį teigė prezidentas.

Todėl, leidžia suprasti G. Nausėda, jis nesureikšmina ir konkurento Igno Vėgėlės antradienį išplatinto asmeninio kvietimo judviejų pokalbiui.

„Ponas Vėgėlė yra lygiai toks pat kandidatas kaip visi kiti, nedarau skirtumo tarp kandidatų“, – sakė G. Nausėda.

Sprendimą nedalyvauti pirmadienį Eltos organizuotuose debatuose jis teisino tuo, kad buvo iš anksto suplanavęs prezidentinį vizitą į Šakius.

„Vakarykščiuose debatuose negalėjau dalyvauti dėl to, kad turiu įsipareigojimų kaip prezidentas ir mano regioniniai vizitai yra planuojami iš anksto“, – sakė G. Nausėda.

Pirmadienį naujienų agentūros ELTA surengtuose prezidentiniuose debatuose dalyvavę Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas Giedrimas Jeglinskas, Darbo partijos kandidatas Andrius Mazuronis, savarankiškai išsikėlę Eduardas Vaitkus ir I. Vėgėlė bei Laisvės partijos kandidatas Dainius Žalimas diskutavo užsienio ir saugumo, žmogaus teisių ir teisingumo bei ekonominės ir socialinės politikos klausimais.

Dabartinis prezidentas G. Nausėda, premjerė Ingrida Šimonytė bei Seimo narys Remigijus Žemaitaitis debatuose nedalyvavo.

Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai vyks šių metų gegužės 12-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Kiek dar laiko balsuosime už TSKP narius?

N̷O̷_̷u̷k̷r̷a̷i̷n̷a̷!̷

N̷O̷_̷u̷k̷r̷a̷i̷n̷a̷!̷ portretas
Morda, atvalges padaras

Vilnietei

Vilnietei portretas
Manau, kad einantis pareigas Prezidentas G. Nausėda, D. Grybauskaitės pavyzdžiu, NETURĖTŲ DALYVAUTI PIRMO TURO DEBATUOSE. Nes tai būtų panašu į cirką "7 vilkai vieną bitę pjauna". Tegul kaip JAV jie išsiaiškina tarpusavyje ir išgirsta rinkėjų verdiktą. Dabar Nausėda tegul daugiau susitikinėja su rinkėjais ir atsako į jų klausimus, ko nedarė penkerius metus. O štai antrame ture, likus dviese, gali vykti aštrūs debatai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių