Po G. Nausėdos žinios dėl prezidento rinkimų – ironiška I. Šimonytės žinutė

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį paskelbė sieksiantis dar vienos kadencijos kitąmet vyksiančiuose rinkimuose. Į jo kalbą ironiškai sureagavo premjerė, taip pat kandidatė į prezidentus Ingrida Šimonytė.

Prieš paskelbdamas apie savo sprendimą dalyvauti rinkimuose G. Nausėda pasakė beveik pusvalandžio trukmės kalbą, kur apžvelgė valstybės pasiekimus nuo 2019-ųjų, kai jis pradėjo eiti pareigas.

Kaip jau skelbta, G. Nausėda išskyrė „tektoninius lūžius“, kurie įvyko jam būnant prezidentu. Jis pabrėžė susitarimą su Vokietija dėl nuolatinio brigados Lietuvoje dislokavimo, gynybos finansavimo augimo iki daugiau nei pustrečio procento bendrojo vidaus produkto.

„Visa tai leidžia man teigti, kad išorės grėsmių atžvilgiu Lietuva šiandien yra saugi kaip niekada“, – kalbėjo G. Nausėda.

Šalies vadovas taip pat išskyrė sėkmingą veiklą atlaikant energetinių išteklių brangimo pasekmes, kalbėjo apie neįgaliuosius bei valstybės progresą šioje srityje, gyrė savivaldą, anot jo, pademonstravusią aktyvumą sprendžiant koronaviruso pandemijos, neteisėtų migrantų, paramos Ukrainai klausimus.

„Turime atsisakyti įtaraus požiūrio į savivaldybes, nesuabsoliutinti, kad ten taip pat pasitaiko finansinio piktnaudžiavimo, kaip ir kitose valdžios grandyse“, – tvirtino prezidentas.

Į šią kalbą sureagavo ir I. Šimonytė.

„Vyriausybės veiklos ataskaitos pristatymui kitąmet teksto juodraštis beveik paruoštas. Ačiū. Tiesa, ten žodis „mes“ išties reikš mus visus – tų sprendimų ieškojusius, juos derinusius, teikusius ir priėmusius bei galiausiai įgyvendinusius“, – feisbuke naudodama šypsenėlių jaustukus rašė I. Šimonytė.

 

 

G. Nausėda visuomenės apklausose yra įvardijamas ryškiausiu pretendentu užimti šalies vadovo postą dar vienai kadencijai.

Pagrindiniais jo varžovais įvardijami konservatorė I. Šimonytė ir advokatas I. Vėgėlė. Pastarieji apie savo planus dalyvauti rinkimuose jau pranešė kiek anksčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne ne

Ne ne portretas
Bet kuri nuotrauka parodo, kad Piš visiškai nemoka palaikyti įvaizdžio, derančio aukštesnio rango politikui, jau neminint prezidento pareigybės.

asf

asf  portretas
Tik nebalsokit uz ta Šimo.. padara.. parduos lietuva.. ir visus ubagus padarys.. Tie kirminai Gabriel.. simonut.. reikia isvyti is politikos.. Uz Nauseda reikia balsot.. jis man patinka..

Blin ir SD baimė

Blin ir SD baimė portretas
Rinkimai - blinkevičiūtei tai siaubas. Ji atpratusi dirbti, galvoti, analizuoti, žino tik vieną mintį - Gabrielius nieko nepadarė - ir visi mato kad čia ji apie save. Ji ES nieko nepadarė, Lietuvoje nieko nepadarė, ji visiška invalidė. Jai dalyvauti diskusijoje su Šimonyte - siaubas, su Nausėda - siaubas, su Vėgele - siaubas, su Tutkumi - mažesnis siaubas, bet ir jis daugiau išmano apie politiką ir karą. Socialdemokratai šoke, jie patys bijo siųsti blinkevičiūtę į prezidento rinkimus Jeigu jos nesiųs - tai vėl fiasko. Blinkevičiūtė apsišovė su vagiu sinkevičiūmi, taip pat sunku tikėtis laimės su kitu vagiu palucku, atiduoti poziciją duvhnevičiui - dar negali, per jaunas, vėl andriukaitis - sugadins reitingus. Žodžiu, socialdemokratija lietuvoje yra visiškoje blin.....
VISI KOMENTARAI 107

Galerijos

Daugiau straipsnių