Visagino meras apie balsavimą už E. Vaitkų: mūsų rinkėjai supranta mažiau, tai tokie ir rezultatai

Visagino gyventojams prezidento rinkimuose išreiškus palaikymą prokremliško naratyvo skleidimu kaltinamam Eduardui Vaitkui, rajono meras Erlandas Galaguz neslepia nusivylimo tokia visaginiečių pozicija. Nors, kaip pažymi savivaldybės vadovas, yra akivaizdžių priežasčių, kodėl didesnė dalis gyventojų galėjo pasirinkti šį kandidatą.

„Esu šiek tiek nusivylęs balsavimo rezultatais. Tam priežasčių gali būti nusivylimas (valdančiaisiais – ELTA), jausmas, kad į mūsų savivaldybę žiūrima kažkiek per kitokią prizmę. Kitas dalykas – mūsų rinkėjai yra daugiau rusakalbiai ir, turbūt, tiesiog tų debatų ir diskusijų mato žymiai mažiau, supranta mažiau, tai tokie ir rezultatai“, – Eltai pirmadienį sakė E. Galaguz.

„(Esu susirūpinęs – ELTA) ne tiek dėl to, kad gyventojai palaikė Eduardą Vaitkų – aš ne dėl pavardžių. Bet dėl to, kad gyventojai renkasi kandidatus, kurie savo rinkiminėse programose veda tokią retoriką“, – pažymėjo savivaldybės vadovas.

E. Galaguz pripažįsta apie gyventojų nuotaikas savivaldybėje ne kartą kalbėjęs su nacionalinės valdžios atstovais, tačiau, pažymi jis, konkrečių sprendimų situacijai taisyti vis nėra.

„Esu sakęs ir Vyriausybės atstovams, ir kandidatams į prezidentus, ir pačiam prezidentui, kad dėmesio reikia šiek tiek daugiau. Reikia nedaryti iš tos savivaldybės kažkokių svetimšalių, nes ji demonstruoja valstybei lojalius rezultatus. Bet kažkodėl žiniasklaidoje ar kur nors vis nuskamba, kad čia gyventojai kažkokie ne lojaliai nusiteikę. Visa tai veikia ir kyla nusivylimas“, – sakė E. Galaguz.

Sekmadienį vykusiuose prezidento rinkimuose save išsikėlęs kandidatas E. Vaitkus Šalčininkų ir Visagino savivaldybėse surinko daugiausia rinkėjų balsų – atitinkamai 39,91 ir 37,8 proc.

ELTA primena, kad po dviejų savaičių vyksiančiame antrajame prezidento rinkimų ture – kaip ir prieš penkerius metus – susitiks perrinkimo siekiantis šalies vadovas Gitanas Nausėda ir konservatorių kandidatė, premjerė Ingrida Šimonytė.

Preliminariais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus biuletenius iš visų 1895 rinkimų apylinkių, pirmajame rinkimų ture nugalėtoju tapo G. Nausėda, surinkęs 44,19 proc. rinkėjų balsų. Antroje vietoje likusi I. Šimonytė sulaukė 19,78 proc. rinkėjų palaikymo.

Sekmadienį atiduoti savo balsą šalies vadovo rinkimuose prie balsadėžių atėjo 59,48 proc. piliečių.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ten mažiau LRT propagandos žiūri

Ten mažiau LRT propagandos žiūri portretas
Ten mažiau Lt propagandos žiūri, todėl rezultatai daug geresnis, nes Vaitkaus taikos ir derybų Europoje naratyvas yra Lietuvos labui, o valdžios kurstomas karas su Rusija yra susinaikinimas

bet

bet portretas
jetus kiek debilu islindo musu vaitkaus byjo issigando kas jusu bijot gali vafliai jus vatiniai

Mastatys zmones

Mastatys zmones portretas
Jie protingesni už sita merą.O meras ar nori karo?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių