Apklausa: vis daugiau gyventojų mano, kad situacija Lietuvoje blogėja

Lietuvos gyventojų nuomone, situacija šalyje prastėja. Kaip rodo ELTA užsakymu kovo 15–25 dienomis atlikta „Baltijos tyrimų“ apklausa, per paskutinį mėnesį manančių, kad reikalai šalyje paskutiniu metu pablogėjo, padaugėjo 9 procentiniais punktais.

Kovą vykusi apklausa parodė, kad 23 proc. 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų mano, kad reikalai Lietuvoje pastaruoju metu iš esmės krypsta į gerąją pusę, o trys iš keturių (76 proc.) nurodė, jog reikalai šalyje blogėja.

Lyginant su apklausa prieš metus (2023 m. vasarį) situacijos vertinimas pakito nežymiai (prieš metus optimistų buvo 4 procentiniais punktais mažiau).

Labiau teigiamai situaciją vertina jaunimas, neigiamai – kaimo gyventojai

Kad reikalai Lietuvoje iš esmės krypsta į gerąją pusę, dažniau mini jaunimas iki 30 metų (36 proc. nurodė, kad gerėja), didmiesčių gyventojai (30 proc.), respondentai su aukštuoju išsilavinimu (32 proc.) bei su didžiausiomis (virš 2000 eurų) šeimos pajamomis per mėnesį (34 proc.). Taip pat besimokantis jaunimas (37 proc.), dešiniųjų pažiūrų gyventojai (34 proc.).

Kad reikalai šalyje blogėja, dažniau mano vyresni nei 50 metų žmonės (82 proc. mano, kad reikalai blogėja), kaimo gyventojai (84 proc.), pensininkai (79 proc.) bei darbininkai ir ūkininkai (80 proc.). Taip pat lenkų (94 proc.) bei rusų (81 proc.) tautybių gyventojai.

Optimistiškai situaciją vertina tik dabartinės valdančiosios daugumos rėmėjai

Tyrimas parodė, kad šiuo metu tik dabartinės valdančiosios daugumos rėmėjai mano, kad reikalai šalyje labiau krypsta į gerąją pusę nei į blogąją: Laisvės partijos (56 proc. iš jų nurodė, kad gerėja ir 40 proc., kad blogėja), Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (atitinkamai 52 ir 46 proc.) bei Liberalų sąjūdžio (52 ir 48 proc.) rinkėjai.

Visų kitų partijų rėmėjų didesnė dalis nurodė, kad reikalai Lietuvoje blogėja (nuo aštuonių iki devynių iš dešimties).

Bendra Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“ Eltos užsakymu 2024 m. kovo 15–kovo 25 dienomis atliko reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą. Tyrimo metu asmeninio interviu būdu apklausta 1115 Lietuvos gyventojų (18 metų ir vyresnių), apklausa vyko 111 atrankos taškų.

Apklaustųjų sudėtis atitinka suaugusių Lietuvos gyventojų sudėtį pagal lytį, amžių, tautybę, gyvenvietės tipą. Apklaustų žmonių nuomonė rodo 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų nuomonę. Tyrimų rezultatų paklaida iki 2,9 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne tik mano , bet

ne tik mano , bet portretas
ir mato ....... ir laukia rinkimų

Kada valdžia dirbs Lietuvos labui?

Kada valdžia dirbs Lietuvos labui?  portretas
Kaip gali padėtis gerėti, kai visa valdžia rūpinasi ir būčiuoja tik Ukrainos vėliavas ir pažada skirti iš Lietuvos 2:bvp, kas sudaro apie 10%lietuvos biudžeto o dar ginklams dar 4%bvp skirti. Paskaičiuoja ir supranti, kad iš lietuvių atims 30 %pajamų....

Nieko

Nieko  portretas
po rinkimų situacija pradės keistis,nes visos tos liunzzzzbirbiu šutvės padugnės su visokiais kapliadančiais transvestitais ir broileriais bus išmesti į istorijos šiukšlyną kaip kokios pastipusios musės iš barščių ir tada situacija pradės gerėti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių