E. Milešino profsąjunga nusprendė nestreikuoti, pasirašys sutartį

  • Teksto dydis:

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos (LŠMPS) taryba pirmadienį priėmė sprendimą nestreikuoti, pasirašys atnaujintą šakos kolektyvinę sutartį.

„Nusprendėm pritarti derybose pasiektiems susitarimams ir pasirašyti šakos kolektyvinės sutarties atnaujinimą“, – BNS pirmadienį po LŠMPS tarybos posėdžio patvirtino profesinės sąjungos vadovas Egidijus Milešinas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas ir dar keturios profesinės sąjungos, tarp jų ir LŠMPS, praėjusį ketvirtadienį sutarė iki kitų metų gegužės parengti planą, kaip bus didinamas darbo užmokestis mokytojams po 2024 metų.

Vyriausybė siūlo algas mokytojams kitąmet kelti dviem etapais: nuo sausio – 10 proc., o nuo rugsėjo – tiek, kad vidutinė pedagogo alga pasiektų 130 proc. vidutinio šalies darbo užmokesčio.

Per derybas profesinės sąjungos ir Švietimo ministerija taip pat sutarė nuo kitų metų rugsėjo mažinti klases mokyklose. Pagrindiniame ugdyme savivaldybės galėtų susimažinti maksimalų klasės dydį nuo 30 iki 26 mokinių, pradiniame – nuo 24 iki 22 mokinių.

Tuo metu Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos, vadovaujamos Andriaus Navicko ŠMSM siūlymai netenkina. Dėl to keli tūkstančiai Lietuvos mokytojų praėjusį penktadienį pradėjo mėnesį truksiantį streiką.

Ši profsąjunga reikalavo mokytojų atlyginimus jau nuo šio rugsėjo didinti 20 proc., nuo kitų metų sausio – dar 30 procentų.

Pirmadienį šiai profsąjungai pateikus kompromisinius siūlymus, antradienį bus tęsiamos jos derybos su ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo, valdžia

jo, valdžia  portretas
pinigų neturi.Jai piermiausia rūp kaip Ukrainą reik atstatyt jau skaičiuoja samatas o jūms mokytuvai ir tepp gerai bus Rreiktų jus visus patikrint kad pasakytumėt kieno Krymas ir tik paskui su jumis šnekėt. Kuris patriotiškiau ir garsiau pašauks kad ukrainiečių tam ir pakelt d.užmokesti:D:D

Va ir

Va ir portretas
streiklauzys apsireiske! Aisku,kas ta "profsajunga" organizavo!

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Ko tas milešinas taip pirmininkauja- ar jis padlaižūnas ar ministetijos klapčiukas? Kam tokio mokytojans iš viso reikia? "Mutina"vandenį ir taškus sau renkasi kažkoks šliužas...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių