Lenkų ūkininkai užsimojo tikrinti lietuviškus krovinius: ar tai teisėta?

  • Teksto dydis:

Dėl grūdų ukrainiečių žemdirbius savo pasienyje šokdinantys lenkų ūkininkai šį penktadienį žada imtis kontrolės ir važiuojančiųjų iš Lietuvos, ties Kalvarijos-Budzisko pasienio punktu jie žada patikrinimus.  Esą tikrins tas transporto priemones, kurios gali vežti žemės ūkio produkciją. Kokią teisę turi lenkų ūkininkai tikrinti mūsų krovinius, ar lenkams leis tai daryti Europos Sąjungos institucijos?

Apie tai komentavo Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius. 

– Melodija nelabai maloni ir, tiesą sakant, pasekmės gali būti blogesnės nei mes galvojame. Aš matau tai, kaip besivystančią, bet dar neaišku, kaip pasibaigiančią situaciją. Atvirai tariant, politiškai yra labai nenaudinga situacija, padėtis yra ganėtinai rimta. Įtampa tarp kaimynų, kažkas ją bando sukelti, nežinia, kuo baigiasi. Atsiranda pašaliniai procesai, kažkas virsta kažkuo ir taip toliau. Kitaip tariant, ši Lenkijos ūkininkų iniciatyva, kuri, aš net neabejoju, paskatinta konfederacijos, prorusiškos antivakarietiškos politinės jėgos Lenkijoje, yra nukreipta prieš Vakarus, prieš mūsų solidarumą. Aš tai laikau, kaip provokatyvią akciją, kurios tikrai nereikėjo, nereikia ir galbūt ji dar neįvyks. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kokia teisę lenkų ūkininkai turi tikrinti krovinius, vežamus iš Lietuvos? Kol kas tai skamba ir kaip absurdas, ir metaforiškai tariant „Tado Blindos maištas“. 

– Žinoma, kad tai yra į anarchiją panašūs veiksmai. Tik valdžios institucijos, įpareigotos esant tam tikriems sprendimams, gali tikrinti krovinius, vykstančius iš kaimyninės valstybės, Lietuvos. Tai viršija visas kompetencijas, kokių gali imtis ūkininkai arba juos atstovaujančios organizacijos. Manau, kad teisinės pasekmės yra labai aiškios. Labai kviečiu Lenkijos valdžios atstovus imtis visų įmanomų veiksmų, kad perspėtų ir nutrauktų tuos neteisėtus veiksmus, kurie virs ne vien tik nuostoliais, bet sukels ir labai į provokacijas panašias situacijas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Tfu -

to  Tfu - portretas
tai padaryti privalai ne tik s u g e b ė t i , bet ir turėti JĖGOS - kitaip iš TAVĘS liks mėšlo krūva, juk yra taip buvę , tad prieš darydamas tokius veiksmus -- sugebėk įvertinti p a s e k m e s .

Istorijos mokytojui

Istorijos mokytojui portretas
Man px kaip jis vadinasi.

To To manau

To To manau portretas
Man px kaip jis vadinasi
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių