Ministerija su organizacijomis stiprins senjorų parengtį galimoms grėsmėms

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministerija (VRM) trečiadienį su keturiomis senjorų organizacijomis pasirašė susitarimą dėl jų pasirengimo galimoms grėsmėms.

Kaip skelbia ministerija, bendradarbiavimo susitarimą pasirašė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktorius Sauliaus Greičius, Nacionalinės trečiojo amžiaus universitetų asociacijos, Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos, Nacionalinės Bočių bendrijų asociacijos ir organizacijos „Senjorų pasaulis“ atstovai.

Susitarime numatoma gilinti vyresnio amžiaus žmonių žinias apie civilinę saugą.

Anot ministerijos, bendradarbiaujant su minėtomis organizacijomis bus siekiama didinti pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms svetainės lt72.lt žinomumą, informuoti vyresnius gyventojus tiesiogiai dalijant medžiagą ir rengiant gyvus civilinės saugos specialistų mokymus.

Ministerija tikisi, kad senjorai aktyviau įsitrauks į valstybės lygio ir savivaldybėse rengiamas civilinės saugos pratybas, bendradarbiaus su parengties pareigūnais, dalyvaus Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugijos civilinės saugos ekskursijose.

„Senjorai yra tie, kurie dažnai turi sukaupę būtiniausių atsargų, reikalingų išgyventi nelaimės atveju. Iš jų galime pasimokyti, tačiau tuo pačiu jie yra ir pažeidžiamiausia visuomenės grupė, kurios pasirengimo galimoms grėsmėms įgūdžius privalome stiprinti“, – VRM pranešime cituojama A. Bilotaitė.

Ministerijos teigimu, nors nemažas procentas 66-88 metų žmonių turi rūsį, tinkamą priedangai, tačiau kaip elgtis evakuacijos atveju žinotų tik 37 proc. šios amžiaus grupės žmonių, kur ieškoti informacijos apie pasiruošimą nelaimėms, žinotų tik 39 proc. senjorų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuva

Lietuva portretas
vienintele salis,kur kilmingi SENJORAI knisa siuksliu konteinerius! Turbut,tokie samoningi,kad kovoja uz ekologija!?

Cha cha

Cha cha portretas
Kokios gražios papkės rankose tikrai pasaulinės reikšmės įvykis.Galėjo podiumu pražygiuoti.Senjorai patriotai ir mirs savo lovose.Jie gimė ir užaugo su rusais tai ir niekur nebėgs .Vietoj krepšio išvykimui nusipirksim vodkos dėžę ,cigarečių ir užkandos.

Anonimas

Anonimas portretas
тут класное видео -Суперхит «То ли ещё будет!» Как дети тупеют на дистанционке | Дизель cтудио
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių