Nesidžiaugia, kad šalyje nelieka penkių teismo rūmų: tuoj dar ligonines uždarys

  • Teksto dydis:

Nuo sausio pirmosios šalyje nelieka penkių teismo rūmų. Be teismo lieka Skuodas, Akmenė, Lazdijai, Pakruojis ir Pasvalys. Jų veikla perkeliama į gretimų rajonų rūmus, o kai kurie darbuotojai atleidžiami, praneša LNK.

Valdžia tiki, kad reforma padės kasmet sutaupyti per 93 tūkstančius eurų, kokybiškiau išnagrinėti bylas, tolygiau paskirstyti teisėjų krūvius. Tačiau be teismų likusių gyventojų nuomonės prieštaringos ir niūrios.

Ne kraustomas, o išvaromas teismas – sako pasvaliečiai.

Buvęs, bet jau atleistas vairuotojas – tai paskutinis žmogus, atiduosiantis Pasvalio teismo raktą. Pastatas atiteks Turto bankui, teismo darbuotojai dirbs Biržuose, kai kurios bylos bus nagrinėjamos Panevėžyje. O eiliniai procesų dalyviai – tegu patys suka galvas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Tuštinamą teismą stebintiems pasvaliečiams nuotaika irgi prasta.

Žmonės svarsto, kas dar jų miestelyje bus uždaroma.

„Mokyklas uždaro, kaimo ambulatorijas uždaro, nu tai ligonines uždarys, teismus – o kam čia reikia“, – kalbėjo moteris.

„Sodybų tuštėjimo metas, kaip sako liaudis“, – pritarė vyras.

Rajono valdžia gyventojus užstoja – blogai. Ir dėl važinėjimo, ir dėl dalyvavimo nuotoliniu būdu, kuriuo dauguma nesinaudoja, ir dėl pastato remontui išleistų pinigų.

„Pats pastatas suremontuotas, eksploatacinės išlaidos nedidelės ir vėl centralizacija. Prokuratūros nebeturim, teismo nebeturim, policija irgi nedidėja, nu kaip čia pasakius“, – sakė Pasvalio savivaldybės administracijos direktorius Povilas Balčiūnas.

Mokyklas uždaro, kaimo ambulatorijas uždaro, nu tai ligonines uždarys, teismus – o kam čia reikia.

„Nežinau, šita reorganizacija kam naudinga, gal kam naudinga? Pasvaliui tikrai ne“, – teigė buvęs teismo vairuotojas Virginijus.

Dabar jau buvęs Pasvalio teismas priklausė Panevėžio apylinkės rūmams, kuriems vis dar priklauso Rokiškis, Kupiškis, Biržai. Pastaruose dirba trys teisėjai, iš Pasvalio prisijungs du, bet teisėjų Biržuose vis tiek trūksta.

„Vienam teisėjui bylos negali būti skiriamos. Jeigu būtų penki teisėjai, tai specializacija irgi nėra labai įmanoma“, – aiškino Panevėžio apylinkės teismo pirmininko pavaduotoja.

Valdžia teismų reforma siekia, kad susilygintų teisėjų darbo krūviai, kad teisėjai specializuotųsi, vadinasi, kokybiškiau išnagrinėtų bylas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
TAIGI TEISĖJUS GALIMA PATALPINTI Į PSICHIATRINĘ LIGONINĘ...KAM JIEMS RŪMAI.

Tikslas

Tikslas portretas
Daroma viskas, kad paprastas žmogus kuo mažiau galėtų apsiginti nuo turtingų ponų ir nuo valdžios, tada tokį žmogų bus daug lengviau kontroliuoti, apvogti, reketuoti, bausti, falsifikuoti bylas, padaryti priešu ir pasodinti.

Marija

Marija portretas
Teisingai ir daro.Vistiek negina teismai eilinių žmonių,o gina ivairaus plauko sukčius,aferistus ir smurtautojus.Tai yra žinoma seniai.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių