Svarbu vykstantiems į Veneciją: kai kuriems turistams gali tekti sumokėti baudą

  • Teksto dydis:

Kiekvienais metais nuo neįsivaizduojamo lankytojų srauto per visas siūles braškanti Venecija įveda penkių eurų mokestį vienadieniams turistams. Tie, kurie šio bilieto neturės, negalės parodyti QR kodo, rizikuoja sumokėti 50 eurų baudą.

Nuo šiol Venecija pasitinka turistus spalvingais plakatais, kurie privalės paaiškinti miesto lankytojams, kaip įsigyti tą vienos dienos bilietą ir kas galės jį tikrinti.

Šį turistinį sezoną tokio bilieto prireiks tik tiems turistams, kurie atvyks į Veneciją nuo balandžio 25-osios iki liepos vidurio. Iš viso 29 dienas, įskaitant vasaros savaitgalius.

„Tai pirmas žingsnis į naują miesto veiksmų lygį turizmo valdymo srityje. Tikslas – paskatinti vienadienius turistus nevažiuoti čia per tas 29 dienas. Kita vertus, iš anksto galėsime žinoti, kiek žmonių aplankys Veneciją būtent šiomis dienomis“, – kalbėjo Venecijos savivaldybės tarybos narys Simone Venturini.

Venecijos valdžia tikina, kad miestui persipildžius turistai nebus neįleidžiami į Veneciją, bet iš esmės tai ir yra šio projekto esmė. Taigi, gali būti, kad piko dienomis įsigyti tą vienadienį bilietą gali būti ne taip lengva.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Pernai Venecijoje nuomojamų lovų turistams skaičius jau viršijo miesto gyventojų skaičių. Jie tikrai patiria daug nepatogumų dėl tokio masinio turizmo, bet Venecijos gyventojams reikia būstų, darželių ir mokyklų, o ne dar vieno mokesčio iš turistų.

„Jei jie sutvarkytų tūkstančius apleistų namų, kuriuos turime šiame mieste, būtų teigiamas dalykas, nepaisant to, kad aš esu prieš. Bet taip nebus, gyventojai ir toliau palieka miestą, jis tuštėja, o šiame mieste mes tik plečiame turizmą“, – šnekėjo Venecijos gyventojas Nicola Ussardi.

„Įvedus įvažiavimo į miestą bilietą, atvykstančių lankytojų skaičius nesumažės nė vienu žmogumi“, – teigė Venecijos gyventojas ir aktyvistas Tommaso Cacciari.

Eiliniai turistai, kurie išleidžia tikrai nemažai, kad bet vieną dieną galėtų pasidairyti po legendinę Veneciją, be abejo, neapsidžiaugs, kad jų kelionės dar pabrangs, kad ir penkiais eurais.

„Viskas priklauso nuo to, kur nukeliaus šie pinigai. Jei jie bus panaudoti tiltų priežiūrai ir kanalų išsaugojimui, kad Venecija taptų gražesnė – tai galėtų būti teigiamas dalykas“, – sakė turistas iš Meksikos David Melo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantu,

Nesuprantu,  portretas
Kaip nuo balandžio 25 iki liepos vidurio gaunamos 29 dienos, įskaitant savaitgalius.. tikriausiai, čia gyvenimo įgūdžių specialistų paskaičiavimais..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių