D. Trumpo teisme – įžanginės kalbos

JAV eksprezidentas ir tikėtinas respublikonų kandidatas lapkričio rinkimuose Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienį atvyko į teismo rūmus Manhatane, kur nagrinėjamoje jo pirmojoje baudžiamojoje byloje laukiama įžanginių kalbų.

Ši istorinė byla dėl pinigų už tylą kelia nemažą riziką D. Trumpui, likus kiek daugiau nei pusmečiui iki prezidento rinkimų, kuriuose jis veikiausiai susikaus su dabartiniu JAV vadovu Joe Bidenu (Džo Baidenu).

Tarp kaltintojų kviečiamų liudytojų veikiausiai bus suaugusiųjų filmų aktorė Stormy Daniels (Stormi Daniels), tvirtinanti, kad su D. Trumpu 2006-aisiais turėjo romaną. Jis pats tai neigia.

Liudyti taip pat tikriausiai bus iškviestas buvęs D. Trumpo advokatas Michaelas Cohenas (Maiklas Koenas), iš kurio tikimasi išgirsti apie 77 metų nekilnojamojo turto magnato asmeninius ir verslo įpročius.

Atrinktų prisiekusiųjų – penkių moterų ir septynių vyrų – tapatybės neatskleidžiamos dėl jų saugumo.

Pirmadienį prie teismo rūmų buvo sustiprintas saugumas po praėjusią savaitę ten įvykusio incidento, kai vienas vyras padegė save. Visgi teigiama, kad šis incidentas su D. Trumpo teismu nesusijęs.

D. Trumpui pareikšti 34 kaltinimai klastojus apskaitą ir neteisėtai nuslėpus pervedimus M. Cohenui, kuris šiomis lėšomis mokėjo S. Daniels, kad ji paskutinėmis 2016-ųjų rinkimų kampanijos savaitėmis neviešintų savo teiginių apie su respublikonu galimai turėtą romaną.

Šie kaltinimai mažiau rimti nei kitose trijose D. Trumpo baudžiamosiose bylose, susijusiose su įtariamu itin slaptų dokumentų saugojimu Floridoje po to, kai jis paliko Baltuosius rūmus, ir jo dalyvavimu bandymuose nepripažinti 2020-ųjų rinkimų rezultatų.

Šioje byloje D. Trumpui gresia įkalinimas, tačiau stebėtojai sako, kad labiau tikėtinos baudos.

Prokurorai savo įžanginėje kalboje teigė, kad buvęs JAV prezidentas buvo įsitraukęs į nusikalstamą schemą ir dangstymą.

„Ši byla yra apie nusikalstamą sąmokslą ir dangstymą“, – prokuroras Matthew Colangelo (Metjus Kolandželas) pirmadienį sakė prisiekusiesiems Manhatano teisme.

D. Trumpas yra pirmasis buvęs JAV prezidentas, teisiamas dėl jam pateiktų baudžiamųjų kaltinimų. Savo kaltę jis neigia.

Kad D. Trumpas būtų nuteistas dėl jam pateiktų kaltinimų, žiuri turi vienbalsiai priimti verdiktą. Esant net vienam nepritariančiam balsui, D. Trumpas būtų išteisintas.

Teismo procesas turėtų trukti nuo šešių iki aštuonių savaičių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zose

Zose portretas
Kiek dar tas cirkas tęsis?

tik

tik portretas
neveltui tuos politavynus/ satanystai ivardija /gojais / nes savo logisko mastymo paremtu istoryniais faktais ir derinant su ivykiais ir d zmoniu mintymis jau sudaro panasesni vaizda procesu ir kas juos valdo ir jei dar pats praejai ta /pekla/ ir esi solydziu metu su gera atmintym gali drasiai kaip sahmatininkas matyt tolesnius eimus extrasensoryniu poziuriu tolygu pranasystem kurias reti individai priema is erdves -;;-;;-;;-

Pakrante

Pakrante portretas
Amerika tiek nusigyveno,kad į prezidentus kiša du nukvakusius senius kaip sovietų sąjungoje,nors pas sovietus jokių rinkimų nebūdavo,visi būdavo paskiriami ,kaip dabar pelkynuose !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių