Po D. Trumpo kritikos Jungtinė Karalystė gina „Brexit“ susitarimą

Jungtinės Karalystės ministro pirmininko Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) biuras ėmėsi ginti su Europos Sąjunga suderintą naujausią „Brexit“ susitarimą, JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) ketvirtadienį perspėjus, kad dėl šios sutarties abiems šalims gali tapti neįmanoma susitarti dėl laisvosios prekybos.

D. Trumpas sukritikavo išsiderėtas sąlygas

Prezidentas, kuriam yra iškilęs apkaltos pavojus, ketvirtadienį išreiškė savo poziciją dėl pirmalaikiams rinkimams besiruošiančios JK ir sukritikavo B. Johnsono išsiderėtas sąlygas dėl Britanijos išstojimo iš ES.

„Dėl šios sutarties... neįmanoma to daryti, neįmanoma prekiauti. Negalime sudaryti prekybos sutarties su JK“, – sakė D. Trumpas.

Tačiau vienas Dauningo gatvės atstovas vėliau pareiškė, kad susitarimas su ES leistų Britanijai sudarinėti „mūsų pačių laisvosios prekybos susitarimus su visu pasauliu, kurios būtų naudingos kiekvienai JK daliai“.

D. Trumpo komentarai atrodo prieštaraujantys jo rugsėjį išsakytam ankstesniam pažadui glaudžiai bendradarbiauti su B. Johnsonu, siekiant sudaryti „puikią prekybos sutartį“, vos tik JK išstos iš Bendrijos.

Jis nuvestų jus labai blogu keliu. Jis nuvestų jus į itin blogas vietas.

JAV prezidentas taip pat pažėrė aštrios kritikos Britanijos pagrindiniam opozicijos lyderiui Jeremy Corbynui (Džeremiui Korbinui) ir paragino B. Johnsoną susivienyti su griežtu euroskeptiku Nigelu Farage'u (Naidželu Faradžu), atlikusiu svarbų vaidmenį per 2016 metų referendumą dėl JK narystės Europos Sąjungoje.

„Corbynas būtų labai blogai jūsų šaliai“, – D. Trumpas sakė N. Farage'ui, duodamas interviu telefonu šio politiko vedamai pokalbių laidai, transliuojamai britų radijo LBC.

„Jis nuvestų jus labai blogu keliu. Jis nuvestų jus į itin blogas vietas, – kalbėjo prezidentas. – Norėčiau pamatyti, kad jūs ir Borisas susivienijat... Manau, tai būtų puiku.“

N. Farage'as, kurio naujoji „Brexit“ partija agituoja už JK išstojimą iš ES be jokio susitarimo, ragino B. Johnsoną suformuoti bendrą rinkimų aljansą, bet iki šiol šie siūlymai buvo ignoruojami.

Penktadienį N. Farage'as turėtų pradėti savo partijos rinkimų kampaniją.

Opozicijos lyderis Jeremy Corbynas

„Trumpas mėgina kištis“

Praėjus vos kelioms minutėms po minėto interviu transliacijos J. Corbynas atsišaudė per „Twitter“, pareiškęs, kad „Trumpas mėgina kištis į Britanijos rinkimus, kad užsitikrintų, jog jo draugas Borisas Johnsonas būtų išrinktas“.

B. Johnsonas praeitą mėnesį susitarė su ES lyderiais dėl naujų Britanijos išstojimo sąlygų. Tuo metu tebebuvo planuojama, kad JK paliks bloką spalio 31-ąją.

Vis dėlto premjeras nesugebėjo įtikinti parlamento pritarti šiam planui ir nusprendė sušaukti pirmalaikius rinkimus, turinčius įvykti prieš Kalėdas. B. Johnsonas kaltino savo varžovus leiboristus dėl naujausio „Brexit“ atidėjimo ir žadėjo žūtbūt išvesti šalį iš ES iki naujo galutinio termino – sausio 31 dienos.

„Jeigu balsuosit už mus ir jeigu mes įgyvendinsim savo programą – o mes tai padarysim... kuo tikriausiai galėsime išstoti iki ateinančių metų sausio“, – B. Johnsonas sakė per rinkimų kampanijos apsilankymą vienoje ligoninėje.

Visuomenės apklausos rodo, kad Konservatorių partijos lyderis turi nemenką paramą prieš gruodžio 12-ąją vyksiančius rinkimus, kurie Britanijai bus jau treti per ketverius metus.

Tačiau jam gresia sulaukti bausmės už neišpildytą pažadą „trūks plyš“ išvesti JK iš ES iki spalio 31-osios, juolab kad B. Johnsonas susisaistė naujų pažadu laikytis naujojo galutinio termino.

Proeuropietiškos stovyklos šalininkai ir verslo lyderiai šiek tiek lengviau atsikvėpė, kad Britanija išvengė „Brexit“ košmaro per Heloviną, nes šaliai buvo iškilusi grėsmė nutraukti 46 metus trukusią narystę ES be jokio plano.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
masonai jau turi rupesti isigando kad monarchija zlugs jei bus referendumas tai pasiunte savo marionete pagasdinimui kaip ir visados bet scotlandjardas padarys didele klaida patikejes nostalgmelagiais ........

Sausio 13 toji

Sausio 13 toji portretas
Jonsonas,Farageas,Trumpas.švenčiausioji trejybė,kuri sugriaus ES,po to imsis NATO ir tuomet Vladimiras,Vladimirovičius, pagal Rusų tikėjimą,dievo pateptas,padarys savo tvarką.

Bobule

Bobule portretas
Ausys raudonos lenda! Drumstam vandeny malonu kuistis
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių