Danijos ministrė pirmininkė gautus įžeidimus paskelbė internete

46-erių Danijos ministrė pirmininkė Mette Frederiksen, paskelbusi keletą neapykantos žinučių, kurių, pasak jos, sulaukė pati asmeniškai, pakurstė diskusijas apie žmonių elgesį socialinėje žiniasklaidoje.

Šiurkštus tonas socialinėje žiniasklaidoje nėra naujiena, sekmadienį ji rašė „Instagram“ socialiniame tinkle, ypač pabrėždama: „Priekabiavimas, seksizmas, užgauliojimai, neapykanta ir grasinimai“. Deja, daugeliui tai yra kasdienio gyvenimo dalis, ir tai man kelia didžiulį susirūpinimą, prisipažino ji.

M. Frederiksen turėjo galvoje jaunuolius, kurie dalyvauja laidų atrankose ir sulaukia rasistinių ir neapykantos žinučių, apie žurnalistus, mokslininkus ir valstybės tarnautojus, kuriems grasinama, apie sportininkus ir politikus. Ji pati neseniai gavo daug neapykantos žinučių ir grasinimų, toliau rašė ji – ir tokio masto, kokio dar niekada nebuvo patyrusi.

Būnant vyriausybės vadovu, natūralu, kad reikia būti labai pakančiam, tačiau yra komentarų, kurie yra tokie smurtingi, kad niekas neturėtų jų toleruoti, teigė ji.

Ji atkleidė kai kuriuos iš gautų komentarų ir pasiūlė, kad galbūt ir kiti išdrįstų padaryti tą patį, kad danai galėtų diskutuoti apie tai, kaip jie nori kalbėtis vieni su kitais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tu tik pamanyk

Tu tik pamanyk  portretas
raskevicius savo fb irgi skelbia, kad ji pi...vadina
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių