Estija siunčia pagalbą Latvijai kovai su nelegalia migracija

  • Teksto dydis:

Estija siunčia pagalbą Latvijai, kad padėtų kovoti su nelegalia migracija prie jos sienos su Baltarusija, ketvirtadienį nurodė estų vidaus reikalų ministras Lauri Laanemetsas (Lauris Lenemetsas).

Anot ministro, pastarosiomis savaitėmis Latvijos ir Baltarusijos pasienyje užfiksuotas didelis nelegalių sienos kirtimų skaičius.

„Baltarusija tikrina savo kaimyninių šalių pajėgumus, tai taip pat yra hibridinės atakos“, – ketvirtadienį per vyriausybės spaudos konferenciją sakė L. Laanemetsas.

Jis pažymėjo, kad padėtis Latvijos ir Baltarusijos pasienyje šiuo metu išlieka įtempta. Pirmadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 103, o antradienį – 70 neteisėtai sieną bandžiusių kirsti migrantų.

„Latviai kreipėsi į Estiją, prašydami pagalbos, ir mes nusprendėme pasiųsti Estijos pajėgas padėti Latvijos pasienyje. Policijos ir sienos apsaugos valdyba šiuo metu rengia 10–20 žmonių padalinį, globojamą ESTPOL-8, kuris padės latviams pirmiausia patruliuojant pasienyje, bet taip pat ir užtikrinant masinės kontrolės pajėgumus“, – nurodė L. Laanemetsas.

Anot jo, Estija yra pasirengusi padėti Latvijai tiek, kiek reikės.

Be to, į Latviją išvyko 17 Lietuvos pasieniečių, kur jie padės šios šalies kolegoms užtikrinti sienos su Baltarusija apsaugą.

Prieš dvejus metus iš Artimųjų Rytų ir Afrikos į Lenkiją, Latviją ir Lietuvą per Baltarusijos sieną pradėjo plūsti daugybė migrantų, siekiančių patekti į Europos Sąjungą.

Šalių valdžios institucijos mano, kad Baltarusijos autoritarinio vadovo Aliaksandro Lukašenkos režimo bandymai išstumti migrantus per sieną yra hibridinio karo metodas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių