Indijos šnipas mirė po išpuolio Pakistano kalėjime

Vienas Indijos pilietis, prieš 16 metų nuteistas Pakistano už šnipinėjimą ir laukęs egzekucijos, mirė nuo sužalojimų, kai praeitą savaitę buvo užpultas kitų kalinių, jo advokatas pranešė ketvirtadienį.

Sarabjitas Singhas (Sarabdžitas Singhas), kuris buvo nuteistas dėl 1990 metais įvykdytų pražūtingų sprogdinimų, mirė ketvirtadienį 1 val. vietos (trečiadienį 23 val. Lietuvos) laiku, anksčiau penkias dienas išbuvęs komoje, vienas aukšto rango gydytojas, dirbantis Džinos ligoninėje rytiniame Lahoro mieste, sakė naujienų agentūrai AFP.

S. Singho advokatas Owaisas Sheikhas (Ovaisas Šeichas) patvirtino, kad 49 metų klientas mirė, ir sakė, kad jo kūnas buvo perkeltas į ligoninės lavoninę. Gydytojas nurodė, kad atliekami pasiruošimai palaikų skrodimui.

S. Singhas patyrė daug sunkių sužalojimų, kai šeši kaliniai užpuolė jį balandžio 26-ąją Lahore esančiame Kot Lachpato kalėjime. Užpuolikai daužė jam galvą plytomis ir praskėlė kaukolę.

Advokatas teigė, kad jo klientas sulaukė grasinimų po to, kai Indija įvykdė egzekuciją vienam Kašmyro separatistui. Mohammedas Afzalas Guru (Mohamedas Afzalas Gurus) buvo pakartas Delyje vasario 9 dieną dėl dalyvavimo islamistų atakoje prieš Indijos parlamentą 2001 metais.

S .Singhas buvo nuteistas dėl numanomo dalyvavimo 1990-aisiais surengiant virtinę sprogdinimų Pakistano Pandžabo provincijoje, per kuriuos žuvo 14 žmonių. Prašymus suteikti jam malonę atmetė teismai ir ankstesnis prezidentas Pervezas Musharrafas (Pervezas Mušarafas).

Šio vyro šeima tvirtino, jog jis tėra paprastas ūkininkas, kuris tapo auka dėl supainiotos tapatybės, kai netyčia perėjo abiejų šalių sieną, būdamas girtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių