JAV federalinis teisėjas: D. Trumpas turi pateikti mokesčių deklaracijas

  • Teksto dydis:

JAV federalinis teisėjas Niujorke pirmadienį užkirto kelią prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pastangoms neleisti susipažinti su jo asmeninėmis ir įmonių mokesčių deklaracijomis pareiškęs, kad pareigas einantys prezidentai neturi teisinės neliečiamybės baudžiamojo tyrimo atveju.

75 puslapių nutartimi teisėjas Victoras Marrero (Viktoras Mareras) paneigė D. Trumpo pareiškimą, esą tokio plataus masto neliečiamybės „pritaikymas niekais pavers teisingumo vykdymą“, padarydamas prezidento asmeninius ir profesinius reikalus nepasiekiamais. 

„Šis teismas negali pritarti tokiai kategoriškai ir ribų neturinčiai prezidento neliečiamybei, [atleidžiančiai] nuo [dalyvavimo] teismo procese, – parašė V. Marrero. – Teismas negali padidinti prezidento neliečiamybės suvokimo tiek, kad Prezidentas būtų aukščiau įstatymo“.

D. Trumpas pateikė ieškinį Manhatano apygardos prokurorui Cyrusui Vance'ui (Sairusui Vensui), oficialiai pareikalavusiam, kad apskaitos įmonė „Mazars USA“ suteiktų prieigą prie prezidento mokesčių dokumentų nuo 2011-ųjų iki šių metų.

C. Vance'as šiuo metu tiria mokėjimus, kuriuos padarė buvęs D. Trumpo asmeninis advokatas Michaelas Cohenas (Maiklas Koenas) pornografinių filmų žvaigždei Stormy Daniels (Stormi Daniels), tvirtinančiai turėjus romaną su D. Trumpu prieš jam keliant kandidatūrą į prezidentus.

Teisėjo sprendimą D. Trumpas veikiausiai apskųs.

Nepaisant daugybės pastangų gauti D. Trumpo mokesčių deklaracijas, įskaitant Atstovų Rūmų bandymus, prezidentas atsisako paskelbti šiuos dokumentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ano

ano portretas
taip ir bus nes kongresas demonkratisku zydu uzvaldytas bet /kaubojus. miega ir jam dzin politika svarbu pinigai ir mergos o kai atsibus neliks nieko........

juk

juk portretas
tokias marionetes ir pastatomos nebe nuodemiu kad reikalui esant galima betkuriuo momentu pasalint kas ir daroma masonsionistu /iliuminatu/ valdyme ......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių