Latvijos gynybos ministras: NATO yra šalies saugumo garantas

Latvijos gynybos ministras Andris Sprūdas savo šalies narystę NATO pavadino „vienu didžiausių pasiekimų“ nuo nepriklausomybės atgavimo 1991 m.

„Čia plevėsuojanti NATO vėliava yra garantas, kad galime jaustis saugiai“, – sakė jis ketvirtadienį per iškilmes, skirtas 20-osioms Latvijos prisijungimo prie Vakarų gynybinio aljanso metinėms paminėti. NATO įrodė, kad yra sėkmingiausias kolektyvinės gynybos aljansas žmonijos istorijoje, pažymėjo ministras.

Latvija 2004 m. kovo 29 d. kartu su dar šešiomis Rytų Europos šalimis – Estija, Lietuva, Rumunija, Bulgarija, Slovėnija ir Slovakija – įstojo į NATO. „Labai svarbu, kad esame NATO narė. Turime, taip sakant, du kumščius: vienas jų yra mūsų pačių kariuomenė, kitas kumštis yra mūsų sąjungininkai“, – kalbėjo A. Sprūdas.

Latvija rytuose ribojasi su Rusija ir artima jos sąjungininke Baltarusija. Dėl Rusijos invazijos į Ukrainą prieš daugiau kaip dvejus metus ir Latvija jaučia Maskvos grėsmę. Rusija parodė, kad yra pasirengusi visiškai užpulti kaimynę ir „iš esmės yra imperialistinė diktatūra“, sakė Latvijos gynybos ministras. Todėl esą reikia būti pasirengus visiems scenarijams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių