Maskvoje vyras kaltinamas „diskreditavęs“ kariuomenę dėl savo mėlynų ir geltonų plaukų

  • Teksto dydis:

Teisių gynimo grupės antradienį nurodė, kad į vieną Maskvos policijos nuovadą dėl užpuolimo atvykęs vyras buvo apkaltintas „diskreditavęs“ Rusijos kariuomenę, nes jo plaukai buvo nudažyti mėlynai ir geltonai – Ukrainos vėliavos spalvomis.

Nuo 2022 metų, kai Rusija pasiuntė karius į Ukrainą, Maskva slopina bet kokią oficialios linijos kritiką.

Teisių gynimo grupė „OVD-Info“ pranešė, kad mėlynai, geltonai ir žaliai plaukus nusidažęs Stanislavas Netesovas savaitgalį kreipėsi į policiją po to, kai buvo užpultas autobusų stotelėje.

„Policijos pareigūnai nusprendė, kad Netesovo šukuosena simbolizuoja Ukrainą ir diskredituoja Rusijos kariuomenę, todėl prieš jį surašė protokolą“, – nurodė „OVD-Info“.

Pareigūnai vyrui taip pat įteikė pranešimą apie šaukimą į karo tarnybos centrą, pridūrė „OVD-Info“.

Tūkstančiai žmonių Rusijoje jau yra patraukti baudžiamojon atsakomybėn už Rusijos karo Ukrainoje kritiką.

Savaitgalį dviem mėnesiams kalėjimo buvo nubausta 67-erių pediatrė Nadežda Bujanova. Ji buvo apkaltinta „melagingos“ informacijos skleidimu apie Rusijos kariuomenę, pasiskundus Ukrainoje žuvusio kareivio našlei, savaitgalį pranešė N. Bujanovos advokatas Oskaras Čerdžijevas.

Kaltinimai N. Bujanovai buvo pateikti vasario mėnesį, bet vėliau ji buvo paleista į laisvę ir jai buvo uždrausta naudotis telefonu bei internetu.

Pasak žmogaus teisių grupių, Maskvos teismas sugriežtino bausmę ir pasiuntė moterį į kalėjimą, nes, anot teismo, ji nepranešė apie savo buvimo vietą.

Byla N. Bujanovai iškelta po to, kai pas ją su sūnumi vizito atvyko vieno iš karių našlė Anastasija Akinšina. Ši moteris paskelbė vaizdo įrašą, kuriame tvirtino, kad gydytoja esą sakė, jog jos vyras buvo „teisėtas Ukrainos taikinys“.

Pediatrė šiuos kaltinimus neigia, o teisių gynimo grupės atkreipė dėmesį į tai, kad teismui nebuvo pateiktas joks teiginius pagrindžiantis garso ar vaizdo įrašas.

Vasarį saugumo tarnybos surengė reidą jos bute.

Be to, N. Bujanova buvo atleista iš darbo vienoje Maskvos klinikoje.


Šiame straipsnyje: Stanislavas Netesovasdiskreditavo kariuomenęMaskvos teismaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių