Melburne penktąkart įvedamas griežtas karantinas dėl COVID-19

Australijai stengiantis suvaldyti sparčiai augantį sergamumo koronavirusine infekcija pliūpsnį antrame pagal dydį šalies mieste Melburne nuo ketvirtadienio vakaro bus vėl įvestas griežtas karantinas.

Viktorijos valstijos premjeras Danas Andrewsas (Denas Endriusas) sakė, kad valstija ir Melburnas paseks Sidnėjaus pavyzdžiu grąžindami griežtą uždarymą. Tokiu būdu australų, kurie bus įpareigoti likti namuose, išskyrus neatidėliotinus atvejus, padaugės maždaug iki 12 milijonų.

Australija, kurioje dar neseniai buvo fiksuojama labai mažai COVID-19 atvejų, stengiasi užkirsti kelią delta atmainos koronaviruso sparčiam plitimui , Per mėnesį šalyje nustatyta jau beveik tūkstantis užsikrėtimo šio varianto patogenu atvejų.

Pasak D. Andrewso, sprendimas jau penktąsyk grąžinti Melburne griežto karantino priemones buvo priimtas „sunkia širdimi“, bet jis esąs „absoliuti būtinybė“.

„Niekas dėl šio viruso nėra sąžininga“, – pabrėžė premjeras ir atkreipė dėmesį, kad dėl Viktorijos valstijoje nustatytų 18 užsikrėtimo delta atmainos koronavirusu atvejų tarnyboms turės mėginti atsekti tūkstančius sąlyčio su infekuotaisiais atvejų ir atlikti daugybę testų.

„Gauname tik vieną galimybę veikti griežtai ir sparčiai, – kalbėjo D. Andrewsas. – Jeigu lauksite, jeigu delsite ir abejosite, paskui žvelgdami atgal visuomet norėsite, kad būtumėte tai padarę anksčiau.“

Griežtas karantinas įsigalios ketvirtadienį prieš vidurnaktį vietos laiku ir tęsis penkias dienas.

Tuo metu didžiausiame Australijos mieste Sidnėjuje uždarymas tęsiasi jau ketvirtą savaitę, virusui birželio viduryje persimetus nuo užsienyje dirbančių oro bendrovių darbuotojų ant juos vežusio vieno vietos vairuotojo.

Sidnėjaus tarnybos ketvirtadienį sakė, kad padėtis mieste „stabilizavosi“ – per pastarąją parą nustatyti 65 nauji COVID-19 atvejai.

Tačiau griežtas karantinas tęsi dar dvi savaites, siekiant eliminuoti bet kokį užkrato plitimą bendruomenėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių