Mokytojo nužudymą E. Macronas pavadino islamistų teroro aktu

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) pirmadienį paragino vyriausybę griežčiau reaguoti į teroristinės ideologijos šalininkus, praėjus kelioms dienoms po to, kai peiliu mirtinai subadytas mokytojas.

Prezidentas tai pavadino islamistų teroro aktu.

E. Macronas nori, kad jo ministrai „įkūnytų negailestingą valstybę visiems, kurie puoselėja neapykantą ir terorizmo ideologiją“, žurnalistams sakė vienas aukšto rango padėjėjas.

Jis paragino policiją peržiūrėti radikalų, kurie gali būti deportuoti iš Prancūzijos, bylas, kad įsitikintų, jog niekas nebuvo pamirštas, ir nurodė vidaus reikalų ministrui imtis „ypatingo požiūrio į 16–25 metų amžiaus jaunuolius iš Kaukazo“, sakė padėjėjas.

Per penktadienio išpuolį mokykloje šalies šiaurės rytuose esančiame Arase peiliu buvo subadytas 57-erių prancūzų kalbos mokytojas Dominique'as Bernard'as (Dominikas Bernaras).

Policija įtariamą nusikaltėlį įvardijo kaip 20 metų Mohamedą Mogučkovą, kuris gimė Rusijos Šiaurės Kaukazo Ingušijos respublikoje, kurios gyventojų daugumą sudaro musulmonai ir kuri ribojasi su Čečėnija.

M. Mogučkovas į Prancūziją atvyko penkerių.

Remiantis pirminiu tyrimu, M. Mogučkovas per išpuolį sušuko arabišką frazę „Allahu akbar!“ („Dievas visų didesnis“). Pasak policijos šaltinio, jis buvo sulaikytas, bet kol kas atsisako kalbėti.

Jis jau buvo įtrauktas į Prancūzijos galimų grėsmių saugumui registrą. M. Mogučkovą elektroninėmis priemonėmis ir fiziškai stebėjo Prancūzijos vidaus žvalgybos agentūra DGSI. 2018 metais jo tėvas, taip pat įtrauktas į minėtą sąrašą, buvo deportuotas.

Ši žmogžudystė sukrėtė šalies gyventojus, kurie pradėjo raginti sugriežtinti saugumą mokyklose. Prancūzijoje parengties grėsmėms lygis buvo padidintas iki aukščiausio ir dislokuota 7 tūkst. karių.

Nuo 2015 metų šalis patyrė virtinę islamistų ekstremistų išpuolių.

Vienas radikalizavęsis 18 metų čečėnų pabėgėlis, Abdullah Anzorovas (Abdula Anzorovas), 2020 metų spalio 16 dieną netoli Paryžiaus nupjovė galvą mokytojui Samueliui Paty (Samiueliui Pati), kuris buvo parodęs moksleiviams pranašo Muhammado (Muhamado) karikatūrų.

A. Anzorovą, kuris į Prancūziją atvyko būdamas šešerių, policija nušovė įvykio vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai kad jie patys prisieme

Tai kad jie patys prisieme portretas
cecenu teroristus, sake kad tai kovotojai uz laisve, nu ir ka isimkit!

Laikas juos deportuoti

Laikas juos deportuoti portretas
Visą šaiką ir giminę, kurioje nusikaltėlis. Ir nutraukti pašalpas pagaliau
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių