Prancūzijoje atšaukta tūkstančiai skrydžių dėl šalies skrydžių dispečerių streiko

  • Teksto dydis:

Prancūzijos ir kituose Europos oro uostuose ketvirtadienį buvo atšaukta tūkstančiai skrydžių dėl pagrindinės prancūzų skrydžių dispečerių profesinės sąjungos streiko reikalaujant didesnio darbo užmokesčio.

Skelbiama, kad per šį streiką atšaukta daugiausiai skrydžių per kelis dešimtmečius.

Oro linijų bendrovės dviejuose pagrindiniuose Paryžiaus oro uostuose – Orly (Orli) ir Charles'io de Gaulle'o (Šarlio de Golio) – atšaukė daugiau nei pusę skrydžių, taip pat sustabdė daug skrydžių Pietų Prancūzijoje esančiame Marselyje.

Labiausiai paveikti trumpo ir vidutinio nuotolio skrydžiai.

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ ketvirtadienį pranešė apie 300 atšauktų skrydžių, o „easyJet“ ir „Transavia“ atšaukė po 200.

Prognozuojama, kad ketvirtadienį į Prancūzijos oro uostus atvyks arba iš jų išvyks apie 2 300 lėktuvų, nors trečiadienį skrydžių buvo 5 200, naujienų agentūrai AFP pranešė civilinės aviacijos administracija DGAC.

Europos oro linijų asociacija „Airlines for Europe“ paskelbė, kad visoje Europoje buvo atšaukta dar apie 2 tūkst. skrydžių, be to, reikėjo keisti dar 1 tūkst. skrydžių maršrutus aplenkiant Prancūzijos oro erdvę.

„Groupe ADP“, valdančios pagrindinius Paryžiaus oro uostus, generalinis direktorius Augustinas de Romanet (Ogiustenas de Romanė) teigė, kad atšauktų skrydžių skaičius yra didžiausias per 20 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių