Rusija atšaukė gegužės 9-osios eiseną Maskvoje: baiminasi dėl saugumo

Rusija dėl didėjančio susirūpinimo dėl saugumo antrus metus iš eilės atšaukia populiarią eiseną Maskvoje, skirtą Antrojo pasaulinio karo aukoms atminti, antradienį pranešė pareigūnai.

Daugiau nei dešimtmetį rusai visoje šalyje kiekvieną gegužės 9-ąją miestuose žygiuodavo nešdami veteranų ar kare žuvusių šeimos narių nuotraukas.

Vadovaujant Vladimirui Putinui visoje šalyje vykstančios „Nemirtingojo pulko“ eitynės yra vienas iš Kremliaus skatinamų patriotinių renginių.

„Atsižvelgdamas į esamas grėsmes visuomenės saugumui, centrinis „Nemirtingojo pulko“ štabas nusprendė nerengti 2024-ųjų eitynių fiziniu formatu“, – sakė valdančiosios „Vieningosios Rusijos“ parlamentarė ir organizatorė Jelena Cunajeva.

Rusija, 2022-ųjų vasarį pradėjusi invaziją į Ukrainą, susiejo ten vykstantį karą su Antruoju pasauliniu karu, teigdama, kad kovoja su fašizmu ir aiškindama, kad kaimyninė šalis turi būti „denacifikuota“.

Kyjivas ir jo sąjungininkai Vakaruose šį įsiveržimą laiko neišprovokuotu ir nepagrįstu.

Atsižvelgdamas į esamas grėsmes visuomenės saugumui, centrinis „Nemirtingojo pulko“ štabas nusprendė nerengti 2024-ųjų eitynių fiziniu formatu.

Sankt Peterburgo, buvusios Rusijos imperijos sostinės, valdžios institucijos taip pat paskelbė, kad eitynės vyks nuotoliniu būdu.

Sprendimas priimtas padažnėjus į Rusiją nukreiptoms Ukrainos dronų ir raketų atakoms, daugiausia pasienio regionuose. Be to, prieš kelias savaites su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS) susiję kovotojai surengė išpuolį netoli Maskvos esančioje koncertų salėje, žuvo mažiausiai 144 žmonės.

„Nemirtingojo pulko“ eitynės, užgimusios kaip paprasta pilietinė akcija, pirmą kartą buvo surengtos 2012 metais Sibiro mieste Tomske, bet vėliau jas įvertino valdžios institucijos ir jos tapo visos Rusijos renginiu.

Eitynėse yra dalyvavęs ir V. Putinas, nešdamas savo tėvo atvaizdą.

Ukraina yra įspėjusi, kad Rusijos pajėgos iki gegužės 9-osios, kai Rusija mini Sovietų Sąjungos pergalę prieš nacistinę Vokietiją, bandys užimti svarbų Časiv Jaro miestą Rytų Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BAIMINASI TIKRAI

BAIMINASI TIKRAI  portretas
NE DĖL SAUGUMO,O D BIJO ,KAD GAL TAUTA PAGALIAU PAKILS IR PADEMONSTRUOS KAD KARAS IR JIEMS NEPRIIMTINAS.

Klausimas vatai

Klausimas vatai portretas
Ar čia tie prievartavo Bučoj kur nuotraukoj?

Kas bus jei

Kas bus jei portretas
Atskris ukru dronai per parada?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių