Rusija paskelbė leidinį „The Moscow Times“ „užsienio agentu“

Penktadienį Rusija įtraukė į užsienio agentų sąrašą internetinį leidinį „The Moscow Times“, menininką ir žurnalistus.

Rusijos teisingumo ministerija šį sąrašą tradiciškai atnaujina penktadieniais ir paprastai naudoja kritikams nutildyti.

„Internetinis leidinys „The Moscow Times“ paskleidė netikslią informaciją apie valdžios priimtus sprendimus ir vykdomą politiką“, – nurodė ministerija.

„The Moscow Times“ turi svetainę anglų ir rusų kalbomis. Dalis leidinio darbuotojų Rusijai užpuolus Ukrainą išvyko iš šalies.

Rusija apkaltino leidinį „vykdžius veiksmus, kuriais siekiama formuoti neigiamą įvaizdį visuomenėje“ ir publikavus kitų užsienio agentų parašytą medžiagą.

Reikalaujama, kad užsienio agentais paskelbti asmenys ar grupės atskleistų finansavimo šaltinius, jie taip pat verčiami šia etikete pažymėti visas publikacijas, įskaitant įrašus socialinėje žiniasklaidoje. Dėl to užsienio agentams ir žmonėms, kurie dalijasi jų turiniu, gresia didelės baudos.

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, Kremlius stiprina priemones užgniaužti kitaminčius, dauguma žymių oponentų sukišti į kalėjimus arba pabėgo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Šlykštynes nesažiningi karma bus, jau yra, mum juodu pastatu pristate cia juodos spalvos nera

tai

tai portretas
kada /musu/ vsd is /jauno kis kio olos/ paskelbs visus oh manus kurie isitvirtyne /nasewilno/ mutina /vandeni/ ir taip jau uzterstoji /politbaloji kurioje prileista kubos mafijos visokiu varliu rupusiu tritonu ir visi saves nematydami kvaksi savais garsais ateity sia pasaka seks vaikams siandien ji reali o kad igytu pasakos statusa reik po 1 isgaudyt visus gyvius ir isvalyt purva ir su laiku sia jau pasaka us auklejami neklauzados vaikai /////
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių