Slovėnijos vyriausybė patvirtino dekretą dėl Palestinos valstybės pripažinimo

Slovėnijos vyriausybė ketvirtadienį priėmė dekretą dėl Palestinos valstybės pripažinimo, kuris iki birželio vidurio bus nusiųstas parlamentui patvirtinti.

„Dekretas dėl Palestinos pripažinimo yra dalis vyriausybės pastangų kuo greičiau nutraukti žiaurumus Gazos Ruože“, – spaudos konferencijoje sakė ministras pirmininkas Robertas Golobas.

Ministro teigimu, galutinis sprendimas galėtų būti priimtas iki birželio 13 dienos.

Kovo mėnesį Slovėnija kartu su Ispanija, Airija ir Malta bendrame pareiškime paskelbė, kad šios ES šalys yra „pasirengusios pripažinti Palestiną“, kai bus įvykdytos valstybės sukūrimo sąlygos.

„Toliau stebėsime pažangą, susijusią su taikos derybomis, įkaitų išlaisvinimu ir Palestiniečių savivaldos reforma, ir, jei ji bus greitesnė, galėtume anksčiau pabaigti pripažinimo procesą“, – nurodė R. Golobas.

Slovėnija taip pat paragino Izraelį nutraukti puolimą Gazos Ruože ir įspėjo, kad planuojamas puolimas pietiniame Rafacho mieste tik pablogins humanitarinę krizę palestiniečių anklave.

Slovėnijos užsienio reikalų ministrė Tanja Fajon (Tania Fajon) socialiniame tinkle „X“ pareiškė, kad „sveikina ryžtingą ir negrįžtamą žingsnį pripažinimo link“.

Dekretui patvirtinti reikia paprastos 90 vietų parlamento daugumos. Jame R. Golobo centro kairiųjų koalicija turi 51 vietą.

Praėjusį mėnesį dienraščio „Dnevnik“ paskelbti viešosios nuomonės apklausos rezultatai rodo, kad beveik 60 proc. slovėnų pritaria Palestinos valstybės pripažinimui, o 20 proc. pasisako prieš.

Trečiadienį apie 100 Liublianos universiteto studentų pradėjo protestą, reikalaudami, kad Slovėnija pripažintų Palestinos valstybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šaunuoliai

Šaunuoliai portretas
butų gerai kad daugiau šalių prisijungtų ,paremti Palestinos valstybingumą

Pilietis

Pilietis portretas
Ir su Žemaitaičiu susidorojo, kurs lojo ant žydu, nes toks buvo nurodymas iš už juru-mariu

Pilietis

Pilietis portretas
O musiškiai darys taip, kaip šeimininkas nurodys. Be amerikosu nurodymo bijo net pirstelt
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių