Teismas paliko galioti 25 metų laisvės atėmimo bausmę Kremliaus kritikui V. Kara-Murzai

Antradienį Rusijos aukščiausiasis teismas paliko galioti disidentui Vladimirui Kara-Murzai skirtą 25 metų laisvės atėmimo bausmę už išdavystę ir kitus kaltinimus, atmetęs jo advokatų, kurie neteisėtu vadina jo įkalinimą, apeliacinį skundą.

Kara-Murza, vienas žymiausių prezidento Vladimiro Putino oponentų, buvo nuteistas praėjusiais metais ir nubaustas griežčiausia bausme, skirta disidentui nuo tada, kai karą Ukrainoje pradėjęs Kremlius dar griežčiau ėmėsi triuškinti opoziciją.

42 metų Didžiosios Britanijos ir Rusijos pilietis pernai rugsėjį buvo perkeltas į griežčiausio režimo kalėjimą Sibire ir uždarytas į vienutę. „Sunku išgyventi tokiomis sąlygomis. Kitų kalinių jis nematė nuo praėjusio rugsėjo“, – sakė jo advokatė Marija Eismont. Nuogąstavimų dėl garsaus disidento sveikatos padaugėjo, kai vasarį neaiškiomis aplinkybėmis mirė įkalintas opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas.

V. Kara-Murza turi rimtų sveikatos problemų, pasak jo žmonos Jevgenijos ir teisininkų, atsiradusių po dviejų Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FST) 2015 ir 2017 m. surengtų bandymų jį nunuodyti.

Antradienio posėdyje jis nedalyvavo. Teisme buvo maždaug pora dešimčių žurnalistų ir užsienio diplomatų.

Prokurorai apkaltino jį „išdavyste“ ir „melagingos informacijos“ apie Rusijos kariuomenę skleidimu, kai jis JAV pasakytoje kalboje kritikavo Rusijos veiksmus Ukrainoje. V. Kara-Murza taip pat ragino Vakarų šalis dėl karo įvesti Rusijai sankcijas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisėjas

Teisėjas portretas
Per mažai davė tai padugnei, tėvynės išdavikui karamurziui, galėjo duoti iki gyvos galvos, tačiau aišku kad tas karamurzis eina tos padvėsusios padugnės nasralno keliu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių