V. Putinas po Irano atakos: visos pusės turi pademonstruoti protingą santūrumą

Kremlius antradienį pranešė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per pokalbį telefonu su Irano kolega Ebrahimu Raisi (Ebrahimu Raisiu) pareiškė, kad tolesnis eskalavimas Artimuosiuose Rytuose gali turėti katastrofiškų pasekmių.

„Vladimiras Putinas išreiškė viltį, kad visos pusės pademonstruos protingą santūrumą ir užkirs kelią naujam konfrontacijos raundui, galinčiam turėti katastrofiškų pasekmių visam regionui“, – sakoma Kremliaus paskelbtoje pokalbio ištraukoje.

Vėlai šeštadienį ir sekmadienio naktį Iranas paleido daugiau kaip 300 dronų ir raketų į Izraelį. Tai buvo pirma tiesioginė Irano ataka Izraelio teritorijoje ir ja buvo keršijama už smūgį iraniečių ambasados Damaske konsuliniam skyriui, per kurį žuvo septyni Revoliucijos gvardijos nariai, įskaitant du užsienyje veikiančių Gvardijos pajėgų „al Quds“ generolus.

Izraelio kariuomenė sakė, kad 99 proc. Irano paleistų raketų ir dronų buvo perimti padedant Jungtinėms Valstijoms ir kitoms sąjungininkėms, todėl ataka padarė tik nedidelę žalą.

Galimybė, kad Izraelis po Irano atakos gali imtis atsakomųjų veiksmų, pakurstė nuogąstavimus dėl visapusiško regioninio karo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paf

Paf portretas
Jo pimpagalvis putka demonstruoja santūrumą ;)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių