Žydas ultraortodoksas nuteistas už kruviną išpuolį per gėjų paradą

  • Teksto dydis:

Izraelio teismas antradienį nuteisė vieną žydų ultraortodoksą už 16-metės nužudymą ir kėsinimąsi nužudyti dar šešis žmones per pernai vykusį Jeruzalės gėjų paradą.

Pernai liepą įvykdytas peiliu ginkluoto Yishai Shlisselio (Jišajaus Šliselio) išpuolis išprovokavo griežtą kritiką dėl Izraelio policijos darbo. Y.Shlisselis buvo paleistas iš kalėjimo likus vos trims savaitėms po to, kai atliko 10 metų laisvės atėmimo bausmę dėl panašios atakos.

Jis taip pat buvo paskelbęs internete laišką, smerkiantį planuojamą „šventvagišką“ gėjų paradą Šventajame mieste ir būtinybę jį sustabdyti – netgi žmonių gyvybių sąskaita.

Daugelis kėlė klausimų, kodėl Y.Shlisseliui buvo leista būti netoli to parado maršruto. Išpuolis buvo įvykdytas Jeruzalės centre, kai eitynėse dalyvavo šimtai žmonių.

Dėl to incidento šeši aukšto rango Izraelio policijos pareigūnai neteko postų.

Per rugpjūtį vykusį teismo posėdį, kuriame įtariamajam buvo pareikšti kaltinimai, Y.Shlissel rėžė kalbą prieš homoseksualumą ir paminėjo savo nudurtos 16-metės vardą.

„Gėjų paradas privalo būti sustabdytas, kad Shiros Banki (Širos Banki) siela pakiltų į dangų“, – ilgą barzdą užsiželdęs Y.Shlisselis sakė Jeruzalės teisme.

„Jeigu jums rūpi jos gerovė ... privalote liautis burnoję prieš Dievą. Parado eitynių dalyviai daro didelę žalą Izraelio tautai“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Miau

Miau portretas
Gėjų eitynes*. Išmokite skirti zoosodą nuo protesto akcijos.

anonimas

anonimas portretas
tokius kaip jis saudinti reike isvis

žd

žd portretas
jis teisus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių