„Hamas“ vyriausybė: karo žala siekia 30 mlrd. dolerių

Karo žala Gazos Ruože, „Hamas“ kontroliuojamos vyriausybės duomenimis, siekia 30 mlrd. dolerių. Tai savaitgalį pranešė vyriausybės žiniasklaidos biuras. Minėta suma apima žalą, kurią Izraelio pajėgos per daugiau kaip penkis mėnesius trunkantį karą padarė gyvenamiesiems namams, ekonominiams objektams ir infrastruktūrai, pavyzdžiui, keliams, elektros ir vandentiekio linijoms bei kanalizacijai.

Duomenų nepriklausomai patikrinti nėra galimybės. Tačiau JT organizacijos spėja, kad per karo veiksmus sugriauta 70-80 proc. statinių Gazos mieste.

Izraelis pradėjo nuožmų karą prieš „Hamas“, kai islamistinės organizacijos ir kitų ekstremistinių grupuočių teroristai spalio 7 d. užpuolė Pietų Izraelį ir nužudė apie 1 200 žmonių.

Izraelis, be kita ko, intensyviai atakuoja miestus ir gyvenamąsias teritorijas tankiai gyvenamame Gazos Ruože. Sąjungininkės, pavyzdžiui, JAV kritikuoja karinių veiksmų intensyvumą, nes tai pareikalauja ir daug civilių aukų.

Izraelis argumentuoja, kad islamistai slepiasi tarp civilių gyventojų, jų kariniai objektai, ginklų sandėliai ir vadavietės įrengtos gyvenamuosiuose rajonuose. Be to, anot kariškų, būtina sunaikinti platų „Hamas“ tunelių tinklą. Bunkeriai ir tuneliai neretai išrausti po civiliniais objektais, pavyzdžiui, ligoninėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o ka gamina hamasas kad uždirbtu pinigus ar susikūręs gazdint ir laukt kad visas pasaulis juos penėtu.

taip

taip portretas
sionbanditai zala ivertyna niekingu /turtu/ nes patys tokie esa nes didziausias turtas tai gyvybe bet siu padaru vergo sindromas nuo faraono laiku rodo ilgalaikes sio setono pasekmes kuriu /vaisius/ skiname/ visi kas pakliuva ant ju sunkelio p=0

Kas

Kas portretas
Muša, tas šaukia. Bepročius prispaudė.Liuks.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių